EKL: Žilina vyhorela v Jablonci, Tottenham neuspel s trpaslíkom

NETKY.SK • 20 August 2021, 09:37 • 2 min
EKL: Žilina vyhorela v Jablonci, Tottenham neuspel s trpaslíkom

EURÓPA – Posledná slovenská nádej v Európskej Konfederačnej Lige MŠK Žilina nezvládla úvodný zápas s českým FK Baumit Jablonec. Okrem Žiliny vyhorel aj favorit súťaže Tottenham, ktorý nezvládol zápas s portugalským Pacosom Ferreira.

slovakia

left justify in out

Štyri góly v prvom polčase!

Zverenci trénera Pavla Staňa cestovali na úvodný zápas play off EKL do českého Jablonca, kde bohužiaľ dostali poriadnu lekciu a prehrali 5:1.

 

Kameňom neúspechu bol najmä prvý polčas, v ktorom šošoni inkasovali 4 góly. Jablonec vstúpil do zápasu výborne, už v 10. minúte sa dostal k odrazenej lopte Kratochvíl a prekonal žilinského brankára Petráša.

 

O 12 minút neskôr pridal Kratochvíl svoj druhý gól v zápase, keď si po šikovnej krídelnej akcii nabehol na prednú tyč a navýšil náskok domácich na dva góly.

 

V 41. minúte sa totiž po ďalšej zbytočnej žilinskej strate dostal k jednoduchému zakončeniu v šestnástke Doležal, ktorý nekompromisne zvýšil na 3:0.

 

Bohužiaľ, ofenzívna šou Jablonca v prvom polčase ešte neskončila, Považanec sa dostal k strele, ktorá sa dvakrát tečovala a Petráš znova nemal nárok.

 

V druhom polčase sa Žiline podarilo zastaviť krvácanie, ale na nejakú vážnu zmenu to už nestačilo. O čestný gól Žiliny sa postaral Jibril, ale v nadstavenom čase sa presadil ešte hráč Jablonca Martinec, ktorý hlavičkou spečatil výsledok zápasu na 5:1.

 

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Boli sme pripravení na hru domácich, ale prišli rýchle góly po chybách. Z našej strany to v poli nebolo až také zlé, ale zápasy sa rozhodujú v boxe a tam sme dnes prepadli. Naopak, súper tam bol výborný a šance využil."

 

 

Mourinho si pripísal prvú výhru s AS Rímom, katastrofálny výkon Spurs

Pre bývalého trénera Tottenhamu Josého Mourinha sa včerajší deň skončil hádam najlepšie, ako sa mohol. Jeho rímska squadra si pripísala dôležité víťazstvo nad tímom Mareka Hamšíka Trabzonsporom a práve Tottenham nezvládol zápas na pôde portugalského Pacos Ferreira.

 

Rím si na ihrisku tureckého Trabzonsporu vybojoval dobrý výsledok na domácu odvetu. O góly Rimanov sa postarali Pellegrini a nová posila z Janova Eldor Shomurodov. Na druhej strane sa presadil bývalý spoluhráč Juraja Kucku Andreas Cornelius. Marek Hamšík odohral celý zápas.

 

 

Tottenham si po cennom víkendovom skalpe Manchestru City poriadne vylámal zuby na ihrisku Pacosu Ferreiri. Do zápasu vstúpil so značne oslabenou jedenástkou, a to sa zverencom Nuna Espirita Santa stalo osudným. 

 

Hrôzostrašný výkon Spurs bol vidieť najmä v ofenzíve, ktorá neohrozila súperovu bránu ani raz. O jediný gól zápasu sa postaral v 43. minúte Lucas Silva.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies