Štyroch zo siedmich unesených humanitárnych pracovníkov prepustili

NETKY.SK • 14 Október 2013, 17:03 • 2 min
Štyroch zo siedmich unesených humanitárnych pracovníkov prepustili

ŽENEVA - Troch zo šiestich pracovníkov Červeného kríža a jedného dobrovoľníka zo sýrskeho Červeného polmesiaca, ktorých v nedeľu v Sýrii uniesli neznámi ozbrojenci, dnes prepustili. S odvolaním sa na Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) o tom informovala agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Potvrdzujeme, že dobrovoľníka zo sýrskeho Červeného polmesiaca a jeho troch kolegov z MVČK prepustili na slobodu. Sú živí a zdraví," uviedol na Twitteri Robert Mardini, predseda MVČK pre Blízky východ. Podľa hovorcu MVČK Ewana Watsona štvoricu zadržiavaných prepustili v regióne Idlib. Totožnosť prepustených ani okolnosti ich prepustenia však nezverejnil. Watson dodal, že Červený kríž čaká na informácie o zvyšných troch zadržiavaných pracovníkoch.

Šiestich pracovníkov Červeného kríža a dobrovoľníka zo sýrskeho Červeného polmesiaca uniesli neznámi ozbrojenci na severozápade Sýrie neďaleko mesta Idlib. Únosy sú v severnej Sýrii čoraz bežnejšie, pretože povstalci ovládajú rozsiahle územia, ale vládne sily si udržujú kontrolu v mnohých mestských aglomeráciách. Konflikt v Sýrii trvá dva a pol roka a vyžiadal si vyše 100.000 ľudských životov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies