Štvrtina Maďarov si myslí, že maďarská zahraničná politika slúži ruským záujmom

NETKY.SK • 24 Apríl 2017, 13:58 • 2 min
Štvrtina Maďarov si myslí, že maďarská zahraničná politika slúži ruským záujmom

BUDAPEŠŤ - Čoraz viac Maďarov sa domnieva, že zahraničná politika maďarskej vlády slúži záujmom Ruska.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky inštitútu Publicus Intézet, ktorý cez víkend zverejnila webová stránka periodika Vasárnapi Hírek. V prieskume z vlaňajšieho novembra si deväť percent opýtaných myslelo, že vláda premiéra Viktora Orbána vychádza v ústrety ruským záujmom. V terajšom prieskume bol pomer týchto respondentov už 26-percentný.

 

Súčasne z novembrových 57 percent klesol na 45 percent pomer Maďarov, ktorí sú presvedčení, že maďarská diplomacia obhajuje domáce záujmy. Podľa 13 percent opýtaných presadzuje maďarský kabinet záujmy Európskej únie; vo vlaňajšom prieskume bol ich pomer 12-percentný.

 

Z novembrových troch percent klesol na terajšie dve percentá pomer respondentov, ktorí si myslia, že maďarská vláda presadzuje v zahraničnej politike záujmy Spojených štátov. Na otázku prieskumu nedokázalo odpovedať 14 percent opýtaných, vlani v novembri ich boli o štyri percentá viac.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies