Štvornásobného amerického vraha z Brna chytili vo Washingtone!

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 11:05 • 2 min
Štvornásobného amerického vraha z Brna chytili vo Washingtone!

BRNO - Americká polícia zadržala vo štvrtok večer na letisku vo Washingtone 20-ročného Američana Kevina Dahlgrena podozrivého zo štvornásobnej vraždy v Brne. Do USA sa dostal z viedenského letiska. Už ho obvinili a ČR požiada o jeho vydanie, uviedol dnes na tlačovej konferencii šéf juhomoravskej polície Leoš Tržil, ktorého citoval portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Američan mal v stredu večer zavraždiť v Brne svojich štyroch blízkych príbuzných - troch mužov a jednu ženu. Po vražde založil požiar, aby zakryl svoj zločin. Vražda sa odohrala v rodinnom dome v Brne-Ivanoviciach - luxusnej štvrti na okraji moravskej metropoly. 

Pri pátraní pomáhala rakúska polícia a zapojený bol aj detektív amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI). Policajti vedeli, že j Dahlgren e na palube lietadla, ale informáciu nechceli zverejňovať, aby ho nevarovali, keďže sa mohol pripojiť priamo z paluby na sociálne siete. Pilotov o jeho prítomnosti ale informovali.

Ministerstvo spravodlivosti ČR má teraz 60 dní na to, aby požiadalo o vydanie páchateľa. USA však svojich občanov na trestné stíhanie do zahraničia zvyčajne nevydávajú. "Ak doložíme dôkazy, mal by byť z USA vydaný a súdený v Česku. Môže dostať až 15 rokov, prípadne až výnimočný trest," konštatoval Tržil.

Podľa policajtov vrah pri brutálnom čine použil rôzne zbrane a nástroje, strelnú zbraň ale nie. "Motívy vraždy sú neznáme, dúfame, že nám ich objasní sám obvinený na výsluchu. Osobne som takú vraždu nikdy nevidel. Určite nedošlo k spáchaniu všetkých štyroch vrážd naraz v afekte. Dahlgren zabíjal postupne," povedal vyšetrovateľ Antonín Hrdlička.

Podľa servera Novinky.cz hľadaný Američan pochádzal z rodiny českých emigrantov. Do vlasti svojich predkov sa vrátil len pred troma týždňami, aby tam hľadal novú identitu a zmysel života. 

Dočasné útočisko našiel v rodine svojich príbuzných v Ivanoviciach. O život prišla miestna učiteľka, jej manžel a dvaja synovia, údajne bratranci predpokladaného páchateľa. 

Otec a jeden zo synov boli členmi brnianskej skupiny Ukulele orchestra jako Brno. Starší zo zavraždených bratov študoval na Masarykovej univerzite. jeho mladší,  ešte neplnoletý brat, navštevoval gymnázium. Aj on sa venoval hudbe. Zavraždená matka chlapcov vyučovala dejepis a český jazyk na základnej škole v Brne-Žideniciach, kde pôsobila aj ako výchovná poradkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies