Štúdia: Záujem Kazachstanu o kryptomeny rastie

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 10:00 • 2 min
Štúdia: Záujem Kazachstanu o kryptomeny rastie

ASTANA – Štúdia nadnárodnej korporácie pre internetové služby Yandex ukázala, že obyvatelia Kazachstanu v priebehu tohto roka vyhľadávali množstvo termínov spojených s kryptomenami. V porovnaní s rovnakým obdobím roka 2017 ide o niekoľkonásobný nárast.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štúdia ukazuje, že zvýšený záujem o kryptomeny začal v júni minulého roka a vzrástol v septembri. Obyvatelia Kazachstanu cez Yandex vyhľadávali frázy ako "čo je Bitcoin / Blockchain / ICO / mining?". Podľa štúdie bola najvyhľadávanejšou otázkou "čo je Bitcoin" v decembri 2017, keď jeho cena kulminovala okolo úrovne 20.000 dolárov.

 

img

 

Ďalšie populárne otázky zadané do vyhľadávača Yandex boli: "môžu študenti pracovať s Bitcoinom?", "tlač Bitcoinu", "čo je Blockchain jednoduchými slovami?" a "ktoré ťažiarske služby skutočne platia?".

 

Používatelia Yandexu v Kazachstane vyhľadávali slovo "kryptomena" 15-krát krát viac v roku 2018 ako v roku 2017 a "grafické karty pre ťažbu" 10-krát viac ako pred rokom.

 

Kazašskí užívatelia vyhľadávali slovo "Bitcoin" sedemkrát viac v roku 2018 ako na začiatku 2017 a štyrikrát častejšie bolo vyhľadávané slovo "ICO" spolu s rôznymi modifikáciami.

 

img

 

V novembri minulého roka Medzinárodné finančné centrum v Astane oznámilo, že by chceli vydať kryptomenu CryptoTenge založenú na štátnej mene a podpísali dohodu s maltským finančným maklérom. V rovnakom mesiaci sa objavili správy, že Kazachstan zvažuje udelenie licencie lobistickej skupine, ktorá by podporovala kryptomeny a novú technológiu blockchain.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies