Študent jazdil opitý a bez vodičského preukazu

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 15:38 • 2 min
Študent jazdil opitý a bez vodičského preukazu

BANSKÁ BYSTRICA - Peňažný trest 50 eur a zákaz šoférovania na jeden rok za jazdu pod vplyvom alkoholu uložil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici mladistvému 17-ročnému študentovi Marekovi B. z tohto mesta.

slovakia

left justify in out

V decembri minulého roka študent jazdil na aute BMW, pričom nemá ešte vodičské oprávnenie a navyše pri policajnej kontrole nafúkal viac ako 1,6 promile alkoholu. Pretože prokurátor, obžalovaný a jeho matka ako i sociálna kurátorka sa voči verdiktu neodvolali, rozsudok je právoplatný.


Študent priznal, že 12. decembra 2013 krátko po polnoci viedol auto BMW a v priestore križovatky ulíc Poľná a Moskovská na sídlisku Fončorda v Banskej Bystrici urobil dopravný priestupok. Policajti následne pri dychovej skúške u neho namerali najprv 1,6 promile a pri opakovanom teste až takmer dve promile alkoholu. Študent tým spáchal prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 


Na hlavnom pojednávaní študent vyhlásil, že je vinný v plnom rozsahu obžaloby. Správy o študentovi boli pozitívne, doteraz nebol trestaný a ani priestupkovo postihnutý, čo súd zohľadnil v treste. Podľa jeho obhajcu mladík konal skratovo a aj minimálny trest je pre neho poučením. Svoje konanie oľutoval a vyhlásil, že už to nikdy neurobí. Zákaz činnosti na jeden rok podľa súdu znamená, že nesmie nielen jazdiť, ale v tomto období si nemôže ani spraviť vodičský preukaz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies