Strelec z Chattanoogy minulý rok najmenej raz navštívil katarskú Dauhu

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 06:32 • 2 min
Strelec z Chattanoogy minulý rok najmenej raz navštívil katarskú Dauhu

CHATTANOOGA - Muž, ktorý minulý týždeň vo štvrtok zastrelil v americkom štáte Tennessee päť príslušníkov námornej pechoty, počas svojej vlaňajšej sedemmesačnej cesty po Blízkom východe najmenej raz navštívil katarskú metropolu Dauha. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters, citujúc vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia sa snažia zistiť, prečo 24-ročný občan USA Mohammod Youssuf Abdulazeez, ktorý tiež prišiel pri útoku o život, cestoval do Dauhy, ako aj to, akú činnosť tam počas svojho pobytu vykonával. Mesto je totiž známe ako bašta stúpencov džihádu a je tam zároveň situovaná základňa amerických vzdušných síl.

 

Podľa vyjadrenia útočníkovej rodiny Abdulazeez, narodený v Kuvajte palestínskym rodičom, trpel dlhodobými depresiami. Jeho priatelia uviedli, že sa vlani vrátil z cesty do Jordánska znepokojený konfliktmi na Blízkom východe a neochotou USA a ďalších krajín zasiahnuť do riešenia tamojšej situácie.

 

FBI vyšetruje streľbu z Chattanoogy ako čin tzv. terorizmu na domácej pôde. Podľa predbežných záverov nič nenasvedčuje tomu, že do streľby boli okrem osamelého strelca Mohammoda Youssufa Abdulazeeza zapojené aj iné osoby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies