AKTUALIZÁCIA: Polícia identifikovala strelca, ktorý v Plymouthe zabil 5 ľudí

NETKY.SK • 13 August 2021, 08:18 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Polícia identifikovala strelca, ktorý v Plymouthe zabil 5 ľudí

PLYMOUTH - Polícia po streľbe v Plymouthe vyhlásila kritický incident. Zdôraznila však, že nesúvisí s terorizmom a v súvislosti so streľbou nehľadajú nikoho iného. Páchateľa identifikovali, zistili, že vlastnil zbrojný preukaz.

slovakia

left justify in out

Aktuaizácia 13. augusta 16:50

Dvadsaťdvaročný muž, ktorý v anglickom meste Plymouth zastrelil päť ľudí a následne sám seba, vlastnil zbrojný preukaz. Oznámila to v piatok miestna polícia. Polícia strelca identifikovala ako Jakea Davisona. Svedkovia podľa nej uviedli, že pri udalostiach zo štvrtka večera použil brokovnicu. Nepotvrdila však, o aký typ zbrane išlo ani to, či mal práve na ňu licenciu.

Vo Veľkej Británii, kde platia prísne pravidlá pre kontrolu strelných zbraní, sú podobné zločiny zriedkavé. Masovú streľbu v krajine naposledy evidovali pred vyše desiatimi rokmi.

 

Pôvodná správa

Streľba v anglickom Plymouthe si vyžiadala šesť mŕtvych vrátane podozrivého páchateľa. Polícia grófstiev Devon a Cornwall potvrdila, že na mieste činu v štvrti Keyham našli mŕtve dve ženy a dvoch mužov, ktorí pravdepodobne zomreli v dôsledku strelných zranení. Ďalšia postrelená žena zomrela v nemocnici, informoval spravodajský portál Sky News.

 

Prečítajte si: Našli vraha zavraždenej Švajčiarky v Thajsku!

Políciu privolali na miesto činu vo štvrtok po 18:00. Miestny poslanec britského parlamentu Luke Pollard na sociálnej sieti napísal, že medzi obeťami bolo aj dieťa, ktoré malo menej ako 10 rokov. Tiež potvrdil, že v nemocnici je niekoľko ďalších zranených ľudí.

 

Svedkyňa, ktorá žije v blízkosti miesta činu uviedla: „Najprv sa ozval krik, po ktorom nasledovali výstrely, najskôr tri, možno štyri. To bolo vtedy, keď strelec kopol do dverí domu a náhodne začal strieľať. Utiekol z domu, keď bežal, a pokračoval v streľbe na niekoľko ľudí."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies