Stredopoliar Čonka je opäť v A-tíme Trnavy

NETKY.SK • 22 November 2016, 15:47 • 2 min
Stredopoliar Čonka je opäť v A-tíme Trnavy

BRATISLAVA 22. novembra (SITA) - Futbalista Matúš Čonka, ktorý sa vlani i začiatkom tohto kalendárneho roka objavoval medzi náhradníkmi v nomináciách trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka, zažíva v drese klubového zamestnávarteľa FC Spartak Trnava turbulentnú sezónu 2016/2017.

slovakia

left justify in out

V úvode súťažného ročníka bol zranený, po návrate striedavo raz nastupoval, inokedy zasa sedel na lavičke náhradníkov. Po domácej prehre s MFK Zemplín Michalovce 2:3 v rámci 9. kola Fortuna ligy (hralo sa 17. septembra) sa košický rodák ocitol v trnavskej druholigovej rezerve.

 

Prešli dva mesiace a 26-ročný ľavý obranca či stredopoliar Čonka (nar. 15. októbra 1990) sa predstavil opäť v ligovom meraní síl: kormidelník "andelov" Miroslav Karhan ho v sobotu 19. novembra nominoval do základnej zostavy vo víťaznom stretnutí (3:1) v 16. kole najvyššej súťaže v Prešove proti domácemu nováčikovi 1. FC Tatran. Jeho návrat sa ukázal ako správny ťah. Čonka odohral na ľavej strane zálohy proti Šarišanom celý duel a spolu s Oliverom Jansom zľava narobili defenzíve Tatrana značné problémy.


"´Čoni´ odohral veľmi dobrý zápas, vypýtal si miesto v zostave aj do záveru sezóny. Chceli sme útočiť po jednej aj druhej strane. Je pravda, že ľavá bola aktívnejšia práve vďaka Matúšovi, nabiehal si a dával dobré centre. Škoda, že sme ich nedokázali zužitkovať," citovala oficiálna internetová stránka trnavského klubu pochvalné slová kouča Karhana na adresu Čonku, ktorý v doterajšej kariére pôsobil v Košiciach (2009 - 2011), Slavii Praha (2012 - 2014) a od leta 2014 je v Spartaku Trnava.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies