Stred a východ USA už tretí deň sužuje silný mráz, v školách sa neučí

NETKY.SK • 8 Január 2015, 18:53 • 2 min
Stred a východ USA už tretí deň sužuje silný mráz, v školách sa neučí

WASHINGTON - Školy v Chicagu, Bostone a ďalších veľkých amerických mestách dnes zostali zatvorené, pretože strednú a východnú časť USA sužuje už tretí deň silný mráz a ostrý vietor. Meteorológovia varovali, že zlepšenie počasia je zatiaľ v nedohľadne, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Americký stredozápad, severovýchod i pobrežie Atlantického oceánu zasiahol arktický vzduch z Kanady a podľa Národnej meteorologickej služby klesli teploty na mnohých miestach až na mínus 23 stupňov Celzia, 
     

Na severe štátu New York v dedine Saranac Lake namerali v noci nadnes mínus 24 stupňov Celzia.
     

"Hoci sa zdá, že vysoký tlak zodpovedný za tento mráz sa o deň či dva dni presunie na východ a ku koncu týždňa dorazí do severných a centrálnych štátov ďalší prúd mrazivého vzduchu," citoval Reuters meteorológa Chrisa Broylesa.
     

Národná meteorologická služba varovala, že omrzliny môžu vzniknúť iba po 15 minútach na mraze a odporučila ľuďom, aby so svojimi domácimi miláčikmi radšej vôbec nevychádzali von.
     

V chicagskej oblasti, ktorá je so 400.000 žiakmi a študentmi a takmer 800 školskými inštitúciami tretím najväčším školským obvodom v USA, sa neučí už tri dni. Vyučovanie zrušili aj školy v Bostone, Milwaukee a Indianapolise.
     

Meteorologická služba predpovedala na dnes snehovú búrku pre časti Severnej Dakoty a Minnesoty. V Južnej Dakote bude naďalej v dôsledku sneženia nízka viditeľnosť. "Podmienky pre cestovanie sú mimoriadne riskantné," varovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies