Strana SDKÚ-DS prináša jasnú ponuku, trúfa si na NR SR

NETKY.SK • 9 December 2015, 12:53 • 2 min
Strana SDKÚ-DS prináša jasnú ponuku, trúfa si na NR SR

BRATISLAVA – SDKÚ-DS prináša podľa predsedu strany Pavla Freša na kandidačnej listine jasnú ponuku.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes na tlačovej besede, predpokladá, že aj po voľbách bude SDKÚ-DS v parlamente. „Ani na sekundu nerozmýšľam, že by to tak nebolo,“ povedal.


Predseda Ústrednej rady SDKÚ-DS Milan Roman prirovnal SDKÚ-DS k bojovej lodi, ktorú zdedili po predchodcoch deravú a dostrieľanú, pričom všetci členovia jej posádky chceli sedieť za kormidlom. Upozornil, že niektorí sami do tejto lode vŕtali diery a neskôr zo strany odišli. Ľudovít Kaník, ktorý zakladá vlastnú stranu, podľa Romana ukradol SDKÚ-DS kúsok vlajky a doma “na nafukovačke sa hrá a tvári, že má veľkú loď“.


Na kandidátke SDKÚ-DS je 110 mužov a 40 žien. Priemerný vek kandidátov je 41 rokov. SDKÚ-DS povedie do volieb jej stranícky šéf Pavol Frešo. Dvojkou je Milan Roman. Z tretieho miesta bude kandidovať líder SDKÚ-DS v Banskobystrickom kraji a viceprimátor Banskej Bystrice Martin Turčan. Do prvej desiatky sa ešte dostali bratislavský mestský poslanec Juraj Káčer, právnik Matej Žiliak, mestský poslanec v Handlovej Ján Spevár, mestský poslanec v Senici Filip Lackovič, šéfka ženskej organizácie SDKÚ-DS Barbora Oráčová, banskobystrická mestská poslankyňa Katarína Čižmárová a šéf Novej generácie Lukáš Tisoň. Šéf volebného štábu Peter Húska je na kandidátke dvadsiaty. V parlamentných voľbách z 21. miesta kandiduje aj Frešov mladší brat Slavomír.


Parlamentné voľby sa uskutočnia v sobotu 5. marca 2016. Voľby do Národnej rady SR sa riadia novou volebnou legislatívou, zákonom o podmienkach výkonu volebného práva a zákonom o volebnej kampani. Politické subjekty, ktoré sa chceli uchádzať o hlasy voličov, museli kandidačné listiny podať do 6. decembra. Volebná kampaň sa môže podľa zákona začať dňom, v ktorom vyhlásenie volieb zverejnia v Zbierke zákonov SR.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies