Strana Hlas-SD obviňuje policajného prezidenta Hamrana z politizácie policajného zboru

NETKY.SK • 8 Október 2021, 13:56 • 2 min
Strana Hlas-SD obviňuje policajného prezidenta Hamrana z politizácie policajného zboru

Dnešné vyjadrenia dočasného policajného prezidenta Štefana Hamrana považuje Hlas-SD, za jasnú politizáciu policajného zboru, ktorý stojí nad rešpektovaním zákonov Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Hamran na dnešnej tlačovej konferencii informoval, že obvinení vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) budú ďalej pokračovať vo svojej práci. Policajný prezident hodnotí doterajšiu prácu vyšetrovateľov v superlatívoch a nevidel žiaden dôvod, prečo by mali byť postavení mimo služby. Všetci obvinení vyšetrovatelia majú podľa Hamrana chuť pokračovať.

 

img

 

Súvisiaci článok: Policajný prezident začal s čistkami v NAKA. Odvolal viacerých funkcionárov


„Ignorujúc trestné právo, bez rozhodnutia krajskej prokuratúry, je rozhodnutý vrátiť štyroch obvinených vyšetrovateľov späť do ich funkcií. Pritom je verejne známe, že svojou činnosťou fabrikovali dôkazy voči svojim kolegom z inšpekcie a koordinovali svoju činnosť priamo s ministrom vnútra Romanom Mikulcom a so špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom," zdôraznila strana.

 

img

 

Avšak štvorica vyšetrovateľov je stále obvinená z mimoriadne závažných zločinov marenia spravodlivosti a zneužívania právomocí verejného činiteľa. „Sme presvedčení, že až do vyšetrenia prípadu majú zostať mimo činnú štátnu službu." 

Tvrdenie, že za obvinením štvorice vyšetrovateľov sú temné sily, odhaľuje podľa strany nebezpečnú mentálnu výbavu Štefana Hamrana. „Jeho bezprecedentné konštatovania oprávnene nastoľujú obavu, že jeho hlavnou úlohou je urobiť politické čistky v polícii a pokračovať v demontáži právneho štátu, v ktorom sa bude presadzovať politická pomsta na úkor nastoľovania spravodlivosti." 

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Vyšetrovatelia NAKA aj dočasný šéf inšpekcie idú na slobodu


Krajský súd v Bratislave prepustil 1. októbra obvinených vyšetrovateľov NAKA a dočasného šéfa policajnej inšpekcie Pavla Scholza z väzby na slobodu, pretože ich trestné stíhanie je neopodstatnené. Ján Čurilla, Pavol Ďurka, Milan Sabota a Štefan Mašin sú stíhaní pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti. Ján Čurilla a Pavol Ďurka, ktorí pracovali v rámci tímu Očistec na vyšetrovaní sledovaných trestných káuz, boli obvinení v súvislosti s vyšetrovaním trestných vecí zločineckej skupiny takáčovci. Údajne bránili členovi skupiny Martinovi Mikulcovi v roku 2020 v návrate na Slovensko zo zahraničia, čím chceli docieliť vznik dôvodu na jeho útekovú väzbu. V prípade Pavla Ďurku sa tiež obvinenie týka údajnej manipulácie s výpoveďou svedka Csabu Dömötöra.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies