ROZHOVOR – Bronzový medailista Miloš Kelemen: V Pekingu som po prvýkrát v živote vylúštil krížovku

NETKY.SK • 26 Február 2022, 13:00 • 2 min
ROZHOVOR – Bronzový medailista Miloš Kelemen: V Pekingu som po prvýkrát v živote vylúštil krížovku

LUČENEC – Slovenskí hokejisti spôsobili v krajine po svojom fantastickom pôsobení na olympiáde v Pekingu doslova ošiaľ. S bronzovými medailami na krku sa domov vrátili ako hrdinovia a mohli si vychutnať bujaré oslavy. Výnimkou nebol ani Miloš Kelemen, ktorého v Lučenci privítal dav fanúšikov a počas návštevy svojho rodného mesta nám poskytol exkluzívny rozhovor.

slovakia

left justify in out

Reprezentanti si najskôr neuvedomovali, že prepísali históriu slovenského hokeja. „Keď sme vyhrali medailu, volali sme domov a všetci sa tešili viac ako my, bolo to zvláštne. Fanúšikovia to sledovali, zatiaľ čo my sme boli na ľade, a tak si ten úspech uvedomili skôr,“ prezradil hokejista.

 

 

Po úvodných dvoch zápasoch na turnaji to s našimi nádejami vyzeralo všelijako. Mužstvo sa však zomklo a odštartovalo nezabudnuteľnú cestu za medailou. „Prehrali sme s Fínmi, ktorí boli majstrami, no a potom so Švédmi, ktorí s nami hrali o bronz, takže oba tímy boli dobré, navyše sme ich prestrieľali. Hra z našej strany nebola zlá, ale proti Fínom sme urobili veľa chýb a dali nám góly. Postupne sme hrali viac z obrany a nedostali sme gól ani od Švédov, ani od Nemcov. Súboje o postup sme zvládli zodpovedne.“

 

 

A ako trávili naši chlapci voľný čas na olympiáde? „Po prvýkrát v živote sa mi podarilo vylúštiť krížovku, aj keď to asi nebolo správne (smiech). Voľného času veľa nebolo, mali sme takých pár dní, ale bolo to pred olympiádou, kým sme nezačali hrať. Potom sme hlavne oddychovali, po zápase sme sa vyspali a s Peťom Čerešňákom sme pozerali Survivor (smiech),“ dodal 22-ročný Lučenčan.

 

img

 

Kelemen hovoril aj o extra motivácii, ktorú naši reprezentanti pociťovali pred súbojom o bronz so Švédskom. Sympatický hokejista mal v stredu 23. februára poriadne nabitý deň, keďže po stretnutí s predstaviteľmi miestnej samosprávy a autogramiáde na námestí večer odcestoval do Čiech, kde sa začal pripravovať na ďalšiu časť sezóny v drese Mladej Boleslavy, kam zamieril po úspešnom pôsobení v HKM Zvolen.

 

Rozhovor v celej dĺžke nájdete vo videu v článku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies