Stovky migrantov dorazili do Neapola a Crotone

NETKY.SK • 28 Máj 2017, 16:23 • 2 min
Stovky migrantov dorazili do Neapola a Crotone

NEAPOL - Menšiu odyseu spôsobenú summitom krajín G7 v Taormine na Sicílii má za sebou takmer 1500 úplne vyčerpaných utečencov, ktorí dnes dorazili do juhotalianskeho mesta Neapol.

slovakia

left justify in out

Jedna z lodí organizácie Lekári bez hraníc objavila migrantov na viacerých plavidlách vo štvrtok, aby ich napokon komplikovane dostala na palubu Vos Prudence s kapacitou iba 600 osôb. Keďže na Sicílii z bezpečnostných dôvodov nemohli zakotviť žiadne lode počas spomínanej vrcholnej schôdzky, pomery na lodi označili viacerí zainteresovaní za prekérne a navyše kritizovali ako neprijateľné, že politici kvôli summitu ohrozili životy toľkých ľudí. 

 

Po skončení vrcholnej schôdzka dostalo napokon plavidlo v sobotu povolenie doplniť zásoby v prístave v Palerme na Sicílii, aby odtiaľ pokračovalo v ceste do Neapolu. Na palube bolo aj 140 žien, 45 detí a dve mŕtve telá nešťastníkov objavených v člnoch. Iné plavidlo humanitárnej organizácie MOAS prepravilo asi 560 ľudí do kalábrijského Crotone, pričom na jeho palube boli aj mŕtve telá 34 obetí, ktoré našli po minulotýždňovom nešťastí vo vodách Stredozemného mora.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies