Dobré správy pre podnikateľov. O dotáciu na nájomné je možné uchádzať sa aj za mesiac september

NETKY.SK • 3 November 2020, 16:30 • 2 min
Dobré správy pre podnikateľov. O dotáciu na nájomné je možné uchádzať sa aj za mesiac september

BRATISLAVA - Rezort hospodárstva rozširuje obdobie, za ktoré je možné získať dotáciu na nájomné v rámci prvej vlny pandémie. O túto štátnu pomoc sa môžu uchádzať aj podnikatelia, ktorých sa dotkli primárne septembrové opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

slovakia

left justify in out

Príspevok na nájomné za september tak môžu po novom získať aj tí, ktorých sa týkalo zrušenie hromadných podujatí nad tisíc ľudí, hromadných podujatí nad 500 ľudí v interiéri, kúpaliská, aquaparky, diskotéky, tanečné zábavy a akcie v reštauráciách či baroch. Uvádza sa na stránke Ministerstva hospodárstva SR. Presné podmienky a obdobie, za ktoré je možné požiadať o dotáciu, sú zverejnené na webovej stránke TU. 

 

img

 

Rezort upozorňuje, že žiadosti na kompenzácie nájomného v prvej vlne je možné podávať do konca novembra. Zároveň rezort pracuje na tom, aby systém dotácií na nájomné mohol pokračovať aj po skončení aktuálnej výzvy. 

 

Cieľom je, aby mohli o pomoc žiadať aj podnikatelia zasiahnutí druhou vlnou pandémie. Ministerstvo hospodárstva SR doteraz vyplatilo dotácie na nájomné vo výške viac ako 25 miliónov eur a pomohlo tak spolu takmer 12 500 žiadateľom

 

Súvisiaci článok: ROZHOVOR Celoplošné opatrenia značne poškodia firmy, niektoré pravdepodobne zaniknú, tvrdí Oravec



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies