Stosurová zdolala v bielej skupine Šarapovovú

NETKY.SK • 26 Október 2011, 22:16 • 2 min
Stosurová zdolala v bielej skupine Šarapovovú

Stosurová zdolala v bielej skupine Šarapovovú

slovakia

left justify in out

img

Austrálska tenistka Smatha Stosurová zvládla prvý deň na MS WTA Tour v tureckom Istanbule, keď ženský Masters (dotácia 4,9 milióna dolárov) odštartovala výhrou nad druhou nasadenou Ruskou Mariou Šarapovovou po setoch 6:1, 7:5.
Víťazka tohtoročného US Open bez problémov "prefrčala" cez súperku v prvom sete a neponúkla jej žiaden brejkbal. Ruska našla svoj herný rytmus v druhej sade, keď šla rýchlo do vedenia 3:0 a mohla prelomiť podanie súperky aj vo štvrtej hre, no zlyhala a vyvrcholenie setu nezvládla. Rozhodujúcim faktorom bola aj úspešnosť prvého podania - Ruska da trafila do vymedzeného priestoru naprvýkrát len v 59 percentách prípadov, kým Stosurová mala 74-percentnú úspešnosť. 
"Trvalo mi chvíľu, kým som sa dostala do zápasu. Samozrejme je ťažké vrátiť sa po mesiaci súťažnej nečinnosti a zahrať hneď na takejto vysokej úrovni. Ale dobrou správou je, že som mala šancu a urobila všetko pre to, aby som sa súperke vyrovnala," konštatovala Šarapovová, ktorá pred Masters nútene pauzovala od septembra, keď si privodila v Tokiu zranenie členka.  

biela skupina:
Samantha Stosurová (7-Aus.) - Maria Šarapovová (2-Rus.) 6:1, 7:5

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies