Stilijan Petrov skončil, ale v boji s leukémiou vyhráva

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 11:58 • 2 min
Stilijan Petrov skončil, ale v boji s leukémiou vyhráva

LONDÝN - Bulharský reprezentant Stilijan Petrov úspešne zápasiaci s akútnou leukémiou sa už k futbalu nevráti. Vo štvrtok bývalý kapitán Aston Villy oznámil, že jeho kariéra sa skončila.

slovakia

left justify in out

"S ťažkým srdcom musím konštatovať, že odchádzam z futbalovej scény," cituje 33-ročného stredopoliara oficiálna stránka anglického provoligového klubu. 

Petrov pred mesiacom rekapituloval prvý rok boja so zákernou chorobou. Ochorenie mu zistili vlani v marci. "Mal som veľmi ťažké chvíle, ale aj lepšie. Môžem sa považovať za šťastlivca, mnoho ľudí s takouto diagnózou rýchlo podľahlo. Som rád, že je tento ťažký rok za mnou a môžem sa sústrediť na návrat k normálnemu životu," povedal v apríli. V kritickom období absolvoval intenzívnu chemoterapiu, nasledujúce dva roky ho čakajú "mäkšie" procedúry. "Dva roky na tabletkách. Nie každý má také šťastie ako ja," zopakoval Petrov. 

Fanúšikovia Aston Villy na neho nezabúdajú. Aplaudujú v 19. minúte každého zápasu na počesť muža, ktorý si obliekal dres s týmto číslom. Odvahu do boja s chorobou mu pred rokom dodávali aj jeho krajania. "Podpora od fanúšikov, klubu a spoluhráčov je úžasná. Devätnásta minúta, to je niečo neuveriteľné. Ani neviem, ako sa im mám poďakovať. Niekedy si ma priatelia doberajú, pýtajú sa, dokedy to fanúšikovia vydržia," podotkol Petrov. Bulhar chce dodanú energiu poslať ďalej, plánuje založiť vlastnú nadáciu na boj proti leukémii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies