Stevie Wonder podal žiadosť o rozvod

NETKY.SK • 3 August 2012, 22:49 • 2 min
Stevie Wonder podal žiadosť o rozvod

Stevie Wonder podal žiadosť o rozvod - Celebrity Americký hudobník Stevie Wonder dnes podal žiadosť o rozvod. Manželstvo s Kai Millard Morris chce ukončiť pre neprekonateľné rozdiely, pričom podľa rozvodových dokumentov s ňou nežije už od októbra 2009.

slovakia

left justify in out

img

Americký hudobník Stevie Wonder dnes podal žiadosť o rozvod. Manželstvo s Kai Millard Morris chce ukončiť pre neprekonateľné rozdiely, pričom podľa rozvodových dokumentov s ňou nežije už od októbra 2009. Použil v nich svoje občianske meno Stevland Morris a podpísal sa odtlačkom dvoch prstov. Wonder žiada o spoločnú starostlivosť o ich dvoch maloletých synov a je ochotný platiť výživné manželke i deťom. Šesťdesiatdvaročný spevák má aj ďalších päť potomkov z iných vzťahov.

Stevie Wonder pochádza z malého mesta Saginaw v štáte Michigan. Na svet prišiel šesť týždňov pred plánovaným termínom a lekári mu diagnostikovali retinopatiu nedonosených detí, ktorá u Wondera viedla až k slepote. Vo veku 11 rokov rozbehol v Detroite svoju profesionálnu hudobnú kariéru a keď si ho všimli bratia Ronnie a Gerald Whiteovci, chlapca odporučili vtedajšiemu šéfovi vydavateľstva Motown Berrymu Gordymu. Pod menom Little Stevie Wonder v roku 1961 uzrel svetlo sveta vôbec prvý singel I Call It Pretty Music, But the Old People Call It the Blues. Obrovský úspech mu však zabezpečil až hit Fingertips (Pt. 2), pochádzajúci zo živej nahrávky Recorded Live: The 12 Year Old Genius (1963). Dodnes vydal dovedna 23 štúdiovek a 98 singlov, pričom nahrávky Fulfillingness' First Finale a Songs in the Key of Life sa umiestnili na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200. Wonder má na svojom konte 25 cien Grammy - viac ako ktorýkoľvek sólový interpret v histórii. Je držiteľom Oscara, členom Rock'n'rollovej a Skladateľskej siene slávy a magazín Rolling Stone ho zaradil na 9. miesto svojho rebríčka 100 najlepších spevákov a speváčok všetkých čias.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies