Steinmeierove šance na post prezidenta sa zvýšili

NETKY.SK • 12 November 2016, 15:11 • 2 min
Steinmeierove šance na post prezidenta sa zvýšili

BERLÍN - Šance nemeckého ministra zahraničných vecí Franka-Waltera Steinmeiera stať sa nástupcom Joachima Gaucka na poste spolkového prezidenta sa podľa informácií tlačovej agentúry DPA zvýšili.

slovakia

left justify in out

Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová totiž môže, ako zistila národná agentúra z koaličných kruhov, rátať s tým, že Kresťanskosociálna únia (CSU) - sesterská strana jej Kresťanskodemokratickej únie (CDU)- síce kategoricky odmieta ako kandidáta na post hlavy štátu predstaviteľa Zelených Winfrieda Kretschmanna, nevylučuje však v tejto súvislosti kandidatúru Steinmeiera, ktorý je predstaviteľom Sociálnodemokrackej strany Nemecka (SPD).

 

Predsedovia troch strán veľkej koalície v Berlíne, Angela Merkelová (CDU), Horst Seehofer (CSU) a Sigmar Gabriel (SPD) sa v nedeľu popoludní stretnú v Úrade spolkovej kancelárky v nemeckej metropole. Práve tam by sa malo rozhodnúť, či sa ich spoločným kandidátom na prezidentský post stane Steinmeier alebo ktosi iný, respektíve či strany únie CDU/CSU nepostavia proti Steinmeierovi vlastného kandidáta.

Voľba nástupcu Joachima Gaucka je naplánovaná na 12. februára 2017.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies