Štefanec chce obrátiť verejnú mienku proti návrhu na daňové licencie

NETKY.SK • 25 Október 2013, 12:37 • 2 min
Štefanec chce obrátiť verejnú mienku proti návrhu na daňové licencie

BRATISLAVA – Návrh vlády na zavedenie daňových licencií je podľa podpredsedu opozičnej SDKÚ-DS Ivana Štefanca absurdný.

slovakia

left justify in out

Opatrenie nazval daňou zo straty, pretože licencie budú musieť platiť všetky firmy, teda aj tie, ktoré sú v strate a doteraz preto žiadne dane neplatili. "Daň zo straty, to je niečo také absurdné, ako boli v minulosti dane z klobúkov, fúzov či sladkostí," vyhlásil Štefanec na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR. 

Chcel by tak obrátiť verejnú mienku proti daňovým licenciám a zvrátiť toto plánované opatrenie. Strana preto vytvorila novú stránku na sociálnej sieti Facebook s názvom Kde nič nie je, iba Fico zoberie. Na nej by mali ľudia svojimi názormi a návrhmi vytvoriť spoločný tlak proti zámeru zaviesť daňové licencie.

"Keď to bude takto ďalej pokračovať, za chvíľu budú platiť nové dane aj nezamestnaní," domnieva sa Štefanec. Proti daňovým licenciám je aj Slovenská asociácia malých podnikov. Podľa jej prezidenta Vladimíra Sirotku by bol takýto krok zaťažením najmä pre malých podnikateľov, ktorí práve rozbiehajú svoju činnosť. 

Vláda by podľa neho mala hľadať skôr možnosti, ako podporiť malých podnikateľov. Zároveň uviedol, že daňové licencie nemajú nič spoločné s pôvodným návrhom asociácie na vytvorenie licencií pre živnostníkov, ktoré im mali zjednodušiť administratívu a účtovníctvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies