Stavebná produkcia na Slovensku začala v októbri po roku opäť rásť

NETKY.SK • 8 December 2010, 11:11 • 2 min
Stavebná produkcia na Slovensku začala v októbri po roku opäť rásť

Stavebná produkcia na Slovensku začala v októbri po roku opäť rásť

slovakia

left justify in out

img

Trinásťmesačný pokles stavebnej produkcie na Slovensku sa v októbri 2010 prerušil. Podľa aktuálnych údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR v desiatom mesiaci vzrástla stavebná produkcia medziročne o 4 % na 538,4 milióna eur. Ešte v septembri pritom klesala 6,5-% medziročným tempom. Medzimesačne sa stavebná produkcia zvýšila o 2 %.
      Produkcia realizovaná stavebnými firmami v tuzemsku sa v októbri  medziročne zvýšila o 4,4 % na 520,3 milióna eur. Z hľadiska výrobného zamerania vzrástla produkcia vykonaná na inžinierskych stavbách medziročne o 5,4 % a objem stavebných prác na budovách bol v porovnaní s októbrom 2010 vyšší o 3,9 %. V rámci tuzemska tak tvorili práce na budovách 66,7-% a inžinierske stavby 33,3-% podiel.
      Naopak, znížila sa produkcia realizovaná stavebnými firmami v zahraničí, medziročne o 5,2 % na 18,1 milióna eur.
      Počas prvých desiatich mesiacov tohto roka predstavovala stavebná produkcia firiem podľa štatistikov 516,6 milióna eur a oproti rovnakému obdobiu minulého roka sa znížila o 5,7 %.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies