Štáty v Európe zatvárajú hranice, stúpa počet nakazených koronavírusom

NETKY.SK • 15 Marec 2020, 16:00 • 2 min
Štáty v Európe zatvárajú hranice, stúpa počet nakazených koronavírusom

AMSTERDAM - O 176 sa v nedeľu zvýšil počet ľudí, ktorí sa nakazili novým typom koronavírusu v krajine.

slovakia

left justify in out

Zvýšenie počtu nakazených koronavírusom hlási aj Holandsko

Oznámilo to holandské ministerstvo zdravotníctva, ktoré cituje televízia BBC.

 

Za posledných 24 hodín sa tak podľa zdravotníkov počet nakazených zvýšil na 1135. Na ochodenie COVID-19 zomrelo ďalších osem ľudí, celkovo tak v Holandsku evidujú v súvislosti s pandémiou koronavírusu 20 úmrtí.

 

img

 

Nemecko v pondelok uzavrie hranice s Rakúskom, Francúzskom a Švajčiarskom

Nemecko s platnosťou od pondelka rána 8.00 h SEČ uzavrie svoje pozemné hranice s Rakúskom, Francúzskom a Švajčiarskom. Cieľom tohto naradenia jem aby sa obmedzilo šírenie koronavírusu v čase globálnej pandémie.

 

Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z prostredia vlády. Podobnú správu v nedeľu zverejnil aj denník Bild.

 

Spolková vláda v Berlíne toto nariadenie bezprostredne neoznámila.

 

img

 

V Španielsku za 24 hodín pribudlo asi 2000 nových nakazených a vyše 100 úmrtí

V Španielsku pribudlo za posledných 24 hodín zhruba 2000 nových prípadov nákazy koronavírusom a vyše 100 úmrtí. Počet všetkých infikovaných sa tak v tejto krajine zvýšil už na 7753, pričom koronavírus si tam zároveň vyžiadal už 288 obetí na životoch, informuje v nedeľu agentúra AFP.

 

Španielska vláda vyhlásila v sobotu - v snahe spomaliť šírenie koronavírusu v krajine - zákaz vychádzania. Výnimka sa vzťahuje len na obyvateľov chodiacich do práce či na nákup tovarov základných potrieb, ako sú potraviny alebo lieky.

 

img

Španielsko je momentálne druhou najzasiahnutejšou krajinou v Európe, čo sa týka počtu osôb nakazených koronavírusom. Predstihuje ho už len Taliansko.

 

Španielska vláda v sobotu, krátko po vyhlásení zákazu vychádzania, oznámila, že koronavírus má aj manželka španielskeho premiéra Pedra Sáncheza, Begona Gómezová.

 

Británia vyzýva ľudí nad 70 rokov, aby sa izolovali

Britské ministerstvo zahraničných vecí zmenilo v nedeľu svoje obmedzenie týkajúce sa cestovania do USA na tie najnevyhnutnejšie cesty. Ľudia starší ako 70 rokov by sa mali izolovať. S odvolaním sa na vyhlásenia členov britskej vlády v čase pandémie koronavírusu o tom informovala televízia BBC.

 

Londýn prijíma plán s cieľom ochrany staršieho a ohrozeného obyvateľstva pred novým typom koronavírusu. Pre nasledujúce mesiace dostanú ľudia nad 70 rokov odporúčanie, aby sa izolovali a chránili sa pred kontaktom s okolitým prostredím.

 

img

 

Celkový počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v Británii bol v sobotu 1140, chorobe podľahlo 21.

 

Berlín zastavuje verejný život, chce zabrániť šíreniu koronavírusu

Mesto Berlín v snahe zastaviť šírenie koronavírusu zakázalo všetky verejné a súkromné podujatia s účasťou viac ako 50 ľudí, informovala agentúra DPA dodajúc, že opatrenie nadobúda účinnosť ihneď.

 

Mestské úrady v hlavnom meste Nemecka zatvorili všetky kiná, divadlá, koncertné sály a športové zariadenia vrátane telocviční a fitnes centier, ako aj bary, krčmy, kasína a kluby, a to minimálne do 19. apríla.

 

Berlínske reštaurácie zostanú otvorené, len ak ich zákazníci budú schopní dodržať 1,5-metrovú vzdialenosť jeden od druhého.

 

Podľa nových pravidiel pacienti v nemocniciach, s výnimkou detí mladších ako 16 rokov a ťažko chorých, nebudú mať povolené návštevy. Obyvatelia domovov sociálnej starostlivosti zas nebudú môcť prijímať návštevníkov mladších ako 16 rokov.

 

Počet nakazených koronavírusom v Maďarsku stúpol na 32

Počet nakazených novým koronavírusom SARS-CoV-2 v Maďarsku stúpol v nedeľu ráno na 32, z nich deviati sú občania Iránu, jeden Brit a 22 Maďari, informoval vládny informačný server koronavirus.gov.hu.

 

Podľa spravodajského servera 444.hu 11. marca zomrela v nemocnici 99-ročná žena na zápal pľúc po úspešnej operácii a dvojtýždňovom pobyte v nemocnici, pričom jej dcére, ktorá ju pravidelne navštevovala, neskôr potvrdili nákazu novým koronavírusom.

 

Dcéru museli 12. marca hospitalizovať v budapeštianskej Nemocnici sv. Imricha takisto so silným obojstranným zápalom pľúc, jej stav je vážny. Obvodný lekár u nej predtým dvakrát diagnostikoval chrípku.

 

Evanjelická cirkev v Maďarsku zakázala bohoslužby až do 5. apríla a vyzvala veriacich, aby sa na pohreboch zúčastnili iba najbližší príbuzní.

 

img

 

Počet nakazených v Taliansku vzrástol za jediný deň o takmer 3 500

Počet obetí nového koronavírusu v Taliansku v sobotu stúpol už na 1 441. Za posledných 24 hodín tak počet obetí v tejto krajine stúpol o 175. Počet ľudí, u ktorých bola potvrdená nákaza, vzrástol v Taliansku od piatku večera do soboty večera zo 17 660 na 21 157, čo znamená rekordný nárast o hrozivých 3 497 prípadov za jeden deň. Spomedzi nakazených sa 1 966 pacientov už vyliečilo. Taliansko je počtom obetí aj počtom infikovaných celosvetovo na druhom mieste, zároveň tam aktuálne počet obetí aj počet ľudí s potvrdenou nákazou stúpa suverénne najrýchlejšie zo všetkých krajín.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies