Štát nevie aký majetok dal cirkvi, jedná sa o milióny eur!

NETKY.SK • 19 November 2013, 09:07 • 2 min
Štát nevie aký majetok dal cirkvi, jedná sa o milióny eur!

BRATISLAVA - Štát podľa informácií denníka Pravda nevie, aké majetky vrátil cirkvám v reštitúciách. Išlo pritom o nehnuteľnosti za milióny eur.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od lesníkov, ktorí zverejnili kompletné údaje, pozemkový fond zverejnil len výsledky reštitúcií po roku 2005. Denník pripomína, že gro majetkov sa cirkvi vrátilo od roku 1993 do 2005. Dohody, ktoré uzavrel Slovenský pozemkový fond s cirkvou po páde totality sa stratili v archívoch. Zodpovednosť za to, kto má nariadiť kontrolu v archívoch, si prehadzoval Úrad vlády SR aj ministerstvo pôdohospodárstva, píše denník. Po zverejnení týchto informácií advokát, ktorý si neželá byť menovaný, podal na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Kritizuje štát za to, že dokáže prehliadať stratu dokumentov. Advokát sa rozhodol podať na prokuratúru sťažnosť pre nedostatočné prešetrenie prípadu. Polícia podľa denníka prípad uzavrela s odôvodením, že trestný čin nebol spáchaný. Kompetentní chcú verejnosti údaje o reštitúciách predstaviť, až keď spisy prevedú do digitálnej podoby, čo môže trvať ešte veľmi dlho. Téme sa venuje denník v článku s názvom "Rozhýbe cirkevné reštitúcie prokuratúra?".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies