Staromestské vianočného trhy otvoria prskavkovým rekordom

NETKY.SK • 21 November 2014, 10:11 • 2 min
Staromestské vianočného trhy otvoria prskavkovým rekordom

BRATISLAVA - Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave opäť otvoria pokusom o prskavkový rekord.

slovakia

left justify in out

Vlani sa podarilo návštevníkov trhov naraz zasvietiť 2 000 prskaviek, tento rok sa rekord Staré Mesto pokúsi prekonať. Slávnostné otvorenie Staromestských vianočných trhov sa začína dnes o 18:00, trhy na Hviezdoslavovom námestí potrvajú do 23. decembra. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.

 

Zároveň s odštartovaním vianočných trhov dnes sprístupnia verejné klzisko na Hviezdoslavovom námestí a rozsvietia aj vianočný stromček. Staromestské vianočné trhy tento rok ponúkajú niekoľko noviniek. Návštevníci si napríklad budú môcť pozrieť ako vyzeralo tradičné slovenské gazdovstvo v čase Vianoce, chýbať nebudú ani živé zvieratká. Priestor aj tento rok dostanú charitatívne organizácie. Pre ne bude na Staromestských vianočných trhoch vyčlenený jeden stánok, ktorý bude každý deň patriť inej charitatívnej organizácii. Výťažok z toho, čo v stánku predajú, poputuje na dobročinné účely. V charitatívnom stánku dostane priestor napríklad Úsmev ako dar, Nadácia na výskum rakoviny, Klub detskej nádeje a mnohé ďalšie. 

 

Na Hviezdoslavovom námestí bude tento rok stáť vyše 40 vianočných stánkov. Klasické predvianočné pochúťky tento rok ponúknu v 14 stánkoch s občerstvením, v ďalšej tridsiatke stánkov si budú môcť návštevníci kúpiť suveníry či darčeky, v ponuke budú sviečky, drevené hračky i betlehemy či pletené čiapky a rukavice. Chýbať nebude ani remeselná ulička s klasickými výrobkami. Suma za prenájom stánku s darčekmi sa začína na 30 eurách za jeden deň, pri stánkoch s občerstvením je to 200 eur na deň. Návštevníkom Staromestských vianočných trhov budú k dispozícií aj zrekonštruované verejné toalety na Námestí Eugena Suchoňa, ktoré budú počas trvania trhov otvorené od 10.00 do 22.00, priblížila Obuchová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies