Srbsko predáva druhú najväčšiu banku

NETKY.SK • 28 November 2014, 13:04 • 2 min
Srbsko predáva druhú najväčšiu banku

BELEHRAD - Srbská vláda vyhlásila verejnú súťaž na výber finančného poradcu pri predaji väčšinového podielu v druhej najväčšej banky v krajine, spoločnosti Komercijalna Banka.

slovakia

left justify in out

Záujemcovia majú čas na predloženie ponúk do 26. decembra. Výzvu zverejnila v piatok vládna agentúra pre ochranu vkladov v denníku Politika. Komercijalna Banka spravuje aktíva v objeme 3,16 mld. eur a na domácom trhu má podiel 13,4 %. Jednotkou na srbskom bankovom trhu je Banca Intesa, divízia talianskej skupiny Intesa Sanpaolo.

 

Hlavným akcionárom spoločnosti Komercijalna Banka je srbský štát, ktorý v nej kontroluje 41,7 %. Ďalšími kľúčovými akcionármi sú Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) s podielom 24,4 % a Medzinárodná finančná korporácia (IFC), ktorá v nej má 10,1 %. IFC je súčasťou Svetovej banky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies