SR ukazuje silnú voľu fiškálnej dispciplíny,čím dáva trhom dobrý signál

NETKY.SK • 25 November 2010, 13:20 • 2 min
SR ukazuje silnú voľu fiškálnej dispciplíny,čím dáva trhom dobrý signál

SR ukazuje silnú voľu fiškálnej dispciplíny,čím dáva trhom dobrý signál

slovakia

left justify in out

img

Slovensko sa v rámci konsolidačných opatrení podľa Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) vybralo správnou cestou. Po dnešnom stretnutí s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) to vyzdvihol generálny tajomník OECD Angelo Gurría, ktorý jej prišiel osobne odovzdať analýzu organizácie o vývoji v SR.
"Slovensko robí správne kroky. Napreduje s fiškálnou konsolidáciou, ukazuje silnú vôľu fiškálnej disciplíny a napreduje s reformami. Tieto kroky odlišujú Slovensko a dávajú silný signál pre trhy, že krajina je otvorená pre obchod, robí obchod a je dobrým miestom na obchod," konštatoval Gurría.
Najnovšia analýza organizácie podľa tajomníka ukazuje veľký posun Slovenska. "Treba pripomenúť, že pre množstvo turbulencií sa nachádzame v zložitých časoch. Chcem ale zdôrazniť: spoliehajte sa na OECD. My pracujeme s vami a pre vás tak, aby sme pokračovali v úspešnom príbehu Slovenska," zdôraznil.
"Výzvy, ktoré nás podľa analýzy OECD čakajú, sú známe. Riešiť problém nezamestnanosti, a to najmä dlhodobej. Ďalej zreformovať priebežný dôchodkový systém, podporovať zamestnanosť mladých a, samozrejme, vzdelanie a výskum v krajine," uviedla po stretnutí Radičová. Ako dodala, OECD na Slovensku oceňuje najmä rozbehnutie programu tvorby zelených pracovných miest, v rámci ktorého by sa v priebehu nasledujúcich troch rokov malo vytvoriť 30.000 pracovných miest. "Tvorba pracovných pozícií v kontexte so zelenou stratégiou je veľkou výzvou, výzvou pre celý svet," uzavrel Gurría.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies