SR chce usporiadať medzinárodnú konferenciu o boji proti antisemitizmu

NETKY.SK • 29 September 2018, 08:34 • 2 min
SR chce usporiadať medzinárodnú konferenciu o boji proti antisemitizmu

BRATISLAVA - Slovensko chce usporiadať medzinárodnú konferenciu o boji proti antisemitizmu. Konferencia by sa mala uskutočniť začiatkom budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Zástupcov amerických židovských organizácií - American-Jewish Committee a B´nai B´rith International o tom v New Yorku informoval minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

„Partneri počas diskusie otvorili otázky transatlantických vzťahov, prehlbovania spolupráce so židovskou komunitou, zvyšovania povedomia o holokauste, aktuálneho vývoja na Blízkom východe, ako aj ľudsko-právnej agendy na pôde OSN.

 

Špeciálnu pozornosť venovali boju proti antisemitizmu a extrémizmu a to aj v kontexte budúcoročného predsedníctva SR v OBSE, nakoľko tejto téme chce venovať Slovensko zvýšenú pozornosť. Lajčák informoval prítomných o zámere zorganizovať medzinárodnú konferenciu o boji proti antisemitizmu začiatkom budúceho roka v Bratislave,“ informoval tlačový odbor rezortu diplomacie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies