SR -18: Mikula tajne dúfal v semifinále, Švédi boli silní

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 13:41 • 2 min
SR -18: Mikula tajne dúfal v semifinále, Švédi boli silní

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Peter Mikula po návrate zo svetového šampionátu z USA vyjadril veľkú spokojnosť s účinkovaním svojich zverencov na vrcholnom fóre.

slovakia

left justify in out

Mladí Slováci sa bez väčších problémov prebojovali do štvrťfinále, v ktorom vypadli s rovesníkmi zo Švédska a napokon obsadili konečné 5. miesto.

 

"Hráčom som po turnaji poďakoval za veľmi dobru prácu. V základnej časti splnili cieľ. Pred MS som si nepripúšťal boj o záchranu, ale mierne obavy zo zápasu proti Dánom som mal. Dáni boli veľmi nepríjemní, mali vysokú efektivitu. Tajne som dúfal v semifinále, pri kúsku šťastia sa nám to mohlo podariť, no Švédi boli silní. Aj keď bol štvrťfinálový výsledok krutý, mali sme partiu hráčov, ktorá drela do posledného okamihu. Vo štvrťfinále sme síce prehrávali, no chlapci chceli niečo urobiť s výsledkom, len už chýbali sily. Stavali sme na silnej morálke a vzťahoch, tak sme si zložili celý tím,“ povedal po návrate z Grand Forks kouč Mikula.


Nasledujúci svetový šampionát sa uskutoční v Poprade a Spišskej Novej Vsi, Slováci už poznajú mená súperov. "Do budúcnosti by sme v tíme potrebovali najmä dvoch kvalitných bekov. Musíme hrať čo najviac náročných duelov. Káder sa bude mierne meniť, z tohtoročného kádra zostane v tíme sedem hráčov. Lotyši a Švajčiari sú hrateľní súperi. Bude reálne zabojovať o semifinále,“ dodal Mikula.


Kapitán výberu SR "18" Samuel Solenský priznal, že pred šampionátom bol na ramenách Slovákov tlak. "Očakávania boli veľké, keďže ďalšie MS budú u nás. V skupine sme hrali dobre, no škoda prvej tretiny so Švédmi, kde nám súper trochu utiekol. Celkovo môžeme vyjadriť spokojnosť," priznal mladík.


Veľmi dobré výkony v slovenskom mužstve dosiahol brankár Roman Durný, ktorý chytal od piatej minúty úvodného stretnutia proti Dánom, keď za stavu 1:3 nahradil Dávida Hrenáka. "V prvom rade som rád, že som dostal šancu chytať. Počas šampionátu sa mi darilo, chalani mi veľmi pomáhali. Hrali sme proti svetovej špičke a snažil som sa od toho odosobniť,“ povedal mladý slovenský gólman.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies