Správy o pozastavení americkej vojenskej pomoci Egyptu nie sú pravdivé

NETKY.SK • 9 Október 2013, 07:00 • 2 min
Správy o pozastavení americkej vojenskej pomoci Egyptu nie sú pravdivé

WASHINGTON - Biely dom poprel dohady amerických médií o tom, že Obamova administratíva sa rozhodla pozastaviť pomoc Egyptu, informovala dnes agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

"Správy, že sa chystáme zastaviť všetku vojenskú pomoc Egyptu sú nepravdivé," uviedla vo vyhlásení Národnej bezpečnostnej rady jej hovorkyňa Caitlin Haydenová. "O budúcnosti nášho vzťahu k Egyptu, pokiaľ ide o pomoc, budeme informovať v nasledujúcich dňoch, ale prezident pred Valným zhromaždením OSN jasne povedal, že v pomoci budeme pokračovať," povedala Haydenová.

Televízna stanica CNN predtým oznámila, že Washington plánuje pozastaviť vojenskú pomoc Egyptu, ktorá predstavuje približne 1,3 miliardy dolárov ročne. CNN citovala nemenovaného predstaviteľa americkej vlády, ktorý povedal, že "nahromadenie udalostí" v Egypte vrátane nedávneho násilného zásahu proti demonštrantom, pri ktorom cez víkend zahynuli desiatky ľudí, urýchlilo rozhodnutie o úplnom zastavení zahraničnej pomoci Egyptu. Haydenová tieto slová jednoznačne poprela. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies