Správa vo fľaši putovala morom takmer 98 rokov, čo je svetový rekord

NETKY.SK • 31 August 2012, 06:50 • 2 min
Správa vo fľaši putovala morom takmer 98 rokov, čo je svetový rekord

Správa vo fľaši putovala morom takmer 98 rokov, čo je svetový rekord - Zaujímavosti Správa vo fľaši hodená do mora pred takmer 100 rokmi v rámci vedeckého experimentu vytvorila nový svetový rekord v dĺžke času, ktorý strávila v mori. Oznámili to dnes brit

slovakia

left justify in out

imgSpráva vo fľaši hodená do mora pred takmer 100 rokmi v rámci vedeckého experimentu vytvorila nový svetový rekord v dĺžke času, ktorý strávila v mori. Oznámili to dnes britskí vedci.
      Fľaša sa vydala na svoju morskú plavbu v roku 1914 a rybárska loď ju zachytila do sietí neďaleko Shetlandských ostrovov, ležiacich pri severovýchodnom pobreží Škótska, v apríli 2012. 
      Jej takmer 98-ročný pobyt v mori prekonal predchádzajúci svetový rekord o vyše päť rokov, potvrdili vydavatelia Guinnessovej knihy  rekordov.
      Fľaša číslo 646B bola jednou z 1890 fliaš, ktoré 10. júna 1914 hodili do mora vedci skúmajúci podmorské prúdy okolo Škótska.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies