SPP oddnes s novým zložením predstaventva a dozornej rady

NETKY.SK • 24 Január 2013, 12:50 • 2 min
SPP oddnes s novým zložením predstaventva a dozornej rady

SPP oddnes s novým zložením predstaventva a dozornej rady - Slovensko Akcionári na mimoriadnom valnom zhromaždení spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a. s.

slovakia

left justify in out

img

Akcionári na mimoriadnom valnom zhromaždení spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) v súvislosti so zmenou akcionárskej štruktúry odvolali 23. januára 2013 z orgánov SPP zástupcov doterajších akcionárov, spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ. Akcionári zároveň schválili nových členov predstavenstva a dozornej rady SPP zo zástupcov nového akcionára - spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a.s., (EPH). Informoval o tom hovorca SPP Peter Bednár.

Novým predsedom predstavenstva SPP sa od 24. januára 2013 stal Daniel Křetínský, ktorý vystriedal v tejto funkcii Hans-Gilbert Meyera. Nové obsadenie predstavenstva doplnili Jan Špringl, Pavel Horský a Ladislav Bartoníček, ktorí nahradili doterajších členov predstavenstva v zložení Jean-Jacques Ciazynski, Frédérique Dufresnoy a Andreas Rau.

Od 24. januára 2013 nastali zmeny aj v dozornej rade SPP. Jej novým členom sa stal Peter Korbačka, ktorý vystriedal na tejto pozícii Erica Staba.

Slovenský plynárenský priemysel, a. s., je nadnárodná energetická spoločnosť, ktorá priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a Energetický a průmyslový holding, a.s. (49 %). 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies