Spory Turecka a Izraela o územie Palestíny naďalej pokračujú

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 11:28 • 2 min
Spory Turecka a Izraela o územie Palestíny naďalej pokračujú

ANKARA - Počas dnešného dňa sa prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan vyjadril, že západný breh rieky Jordán patrí Palestínčanom. Turecký prezident sa tak vyjadril na adresu svojho izraelského kolegu premiéra Benjamina Netanjahua.

slovakia

left justify in out

Ten počas víkendu avizoval, že pokiaľ v nadchádzajúcich parlamentných voľbách bude úspešný, tak Izrael pristúpi k anektovaniu okupovaného Predjordánska.

 

img

 

Podľa Erdogana to bude len ďalši krok smerom k okupácii oblasti zo strany Izraela. Turci navyše, ako sa sám vyjadril, podporujú Palestínu. Pokiaľ by sa anexia uskutočnila zmarili by sa aj posledné nádeje na prípadné dvojštátne riešenia v izraelsko-palestínskom konflikte. Existovali by vedľa seba Izrael a súčasne palestínsky štát, ktorý by bol tvorený Predjordánskom, pásmom Gazy a vychodným Jeruzalemom. Jednalo by sa o všetký úzmia, ktoré Izrael obsadil počas šesťdňovej vojny v roku 1967.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Abandoned tank, Judaean desert. *from the series "SCARS." on #war and #landscapes

Príspevok, ktorý zdieľa Dario Sanchez Photographer (@dariosanchezphotographer),

 

Medzinárodné spoločenstvo považuje toto obsadenie území za nezákonné a ich pokračujúca výstavba je jednou z hlavných prekážok pre obnovenie rokovaní a mieru v tejto konfliktnej časti Blízkeho východu.

 

Koncom týždňa sa Turecko vyjadrilo, že výroky izraelského premiéra považuje vo veci okolo Predjordánska za manipulatívne a cielene zamerané na získanie hlasov voličov. Parlamentné voľby v Izralei sa konajú už tento týždeň počas zajtrajších hodín.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies