Športovcom Plzenského kraja Matúš Kozáčik

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 13:53 • 2 min
Športovcom Plzenského kraja Matúš Kozáčik

PLZEŇ - Športovcom Plzenského kraja i mesta Plzeň za rok 2015 sa stal slovenský futbalový reprezentant Matúš Kozáčik, ktorý pôsobí v tíme úradujúceho českého majstra FC Viktoria Plzeň.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročného rodáka z Dolného Kubína (nar. 27. decembra 1983) vyhlásili a ocenili na pondelňajšej slávnosti v Plzni. Informácie priniesla oficiálna internetová stránka fcviktoria.cz. Na pomyselný trón športového kráľa Plzne i Plzenského kraja zasadol po roku opäť brankár: hádzanárskeho gólmana klubu Talent M.A.T. Plzeň 45-ročného veterána Radka Motlíka vystriedal strážca troch žrdí futbalovej Viktorie Kozáčik.

 

"Opora úradujúceho českého futbalového šampióna žiarila v roku 2015 ako kométa. Matúš mal výrazný podiel na historickom postupe slovenskej reprezentácie na majstrovstvá Európy do Francúzska, v pamäti fanúšikov zostal najmä jeho famózny výkon vo víťaznom zápase nad favorizovaným Španielskom," uvádza web futbalovej Viktorie na margo Kozáčika, ktorého vlani v ankete Klubu športových novinárov ČR po druhý raz vyhlásili za najlepšieho brankára najvyššej českej súťaže a v ankete Ligovej futbalovej asociácie sa stal minulý rok aj najlepším cudzincom Synot ligy. "Viktorii vlani pomohol k zisku tretieho majstrovského titulu. V aktuálnej sezóne 2015/2016 suverénne vedie poradie ligových brankárov s dvanástimi stretnutiami bez inkasovaného gólu," píše ďalej superlatívy na adresu 15-násobného slovenského reprezentanta internetová stránka futbalového klubu Viktoria Plzeň.

 

Ocenenie Plzenská športová osobnosť prevzali ikona futbalovej Viktorie Pavel Horváth, hokejista Škodovky Ondřej Kratěna a spomenutý hádzanársky gólman Radek Motlík, plzenskou Športovou legendou sa stal vynikajúci hokejista Martin Straka z HC Škoda Plzeň. V kategórii Najúspešnejší kolektív roka 2015 boli dvaja víťazi: futbalový klub FC Viktoria Plzeň a hádzanársky Talent M.A.T. Plzeň. Slavnosť spoločne organizovali Deník, Plzenská športová únia, mesto Plzeň a Plzenský kraj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies