Spolu s Louisou Moritz žalujú Billa Cosbyho ďalšie tri ženy

NETKY.SK • 14 November 2015, 13:22 • 2 min
Spolu s Louisou Moritz žalujú Billa Cosbyho ďalšie tri ženy

USA - Ďalšie tri údajné obete sexuálneho útoku podali v piatok žalobu na amerického herca Billa Cosbyho.

slovakia

left justify in out

Barbara Bowman, Joan Tarshis a Angela Leslie sa tak svojimi obvineniami pridali k herečke Louise Moritz, ktorá 78-ročného komika zažalovala koncom tohto týždňa. Spolu s Tamarou Green, Therese Serignese a Lindou Traitz tak vytvorili skupinu siedmich žien, ktoré žalujú umelca v tej istej veci. Všetky podali na predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) žalobu za urážku na cti, pretože Cosbyho právni zástupcovia verejne označili ich tvrdenia za absurdné a nepravdivé.


Barbara Bowman minulý rok prostredníctvom článku s názvom Bill Cosby ma znásilnil uviedla, že ju herec v 80. rokoch niekoľkokrát zneužil. Novinárka Joan Tarshis zas herca obvinila, že ju v roku 1969 zdrogoval a následne sexuálne napadol, keď mala iba 19 rokov. Angela Leslie taktiež informovala o podobnom incidente, ktorý sa mal odohrať v jeho apartmáne v Las Vegas v roku 1992. Štvrtú žalobkyňu Louisu Moritz komik údajne v roku 1971 donútil k orálnemu sexu v šatni chvíľu pred tým, ako mala vystúpiť v The Tonight Show.


Právnik všetkých siedmich žien Joseph Cammarata vyhlásil, že ich Cosby očiernil prostredníctvom svojich advokátov, ktorí v roku 2014 nazvali ich tvrdenia nezmyselnými a smiešnymi. "Tieto osoby čelia zosmiešňovaniu pre to, že sa odvážili povedať svoje príbehy zneužívania či útokov zo strany pána Cosbyho. Toto je ich príležitosť na nápravu ich reputácie a dobrého mena," dodal. Právni zástupcovia komika sa odmietli k žalobám vyjadriť.


Cosby v súčasnosti čelí viac než 50 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom niektoré zo žien naňho podali aj žaloby. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú vraj herec obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra herca v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred tromi rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Cosby v tomto prípade svedčil v októbri, pričom sudca by mal do 22. decembra rozhodnúť, ktoré časti výpovede zverejnia. Herec a jeho bývalý právnik Martin Singer by okrem toho mali najneskôr do 25. novembra vypovedať aj v súvislosti so žalobou za urážku na cti, ktorú na Cosbyho podala modelka Janice Dickinson. Tú údajne znásilnil v roku 1982.


William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies