Spoločnosť Galandia zostala bez konateľa

NETKY.SK • 8 Február 2017, 11:28 • 2 min
Spoločnosť Galandia zostala bez konateľa

GALANTA – Mestská spoločnosť Galandia, ktorá zabezpečovala prevádzku termálneho kúpaliska v meste, zostala bez konateľa. Iveta Michalíková sa rozhodla vo funkcii k 31. januáru skončiť, mestské zastupiteľstvo jej nástupcu nezvolilo. Kúpalisko je už viac ako rok zatvorené, spoločnosť nemá príjmy z jeho prevádzky a aktuálne je aj bez konateľa.

slovakia

left justify in out

"Neviem, čo to presne znamená z hľadiska výplat zamestnancom, úhrad, musím si to prejsť s právnikom a prednostom mestského úradu,“ povedal primátor Peter Paška po tom, ako poslanci odmietli schváliť za konateľa miestneho podnikateľa Dezidera Šuhaja. Prednosta Mestského úradu v Galante Miroslav Psota povedal, že každá obchodná spoločnosť musí mať konateľa, pretože bez neho nemôže fungovať. Vedenie mesta oslovilo troch ľudí s návrhom, aby kandidovali na post konateľa mestskej spoločnosti, dvaja to odmietli. Jediným kandidátom zostal Šuhaj, ktorého však poslanci nezvolili.

 

Termálne kúpalisko Galandia v Galante zatvorili koncom roku 2015 pre problémy so statikou budovy. Mestskí poslanci o jej budúcnosti zatiaľ nerozhodli. Celkové náklady na výstavbu vodného sveta dosiahli 8,3 milióna eur. Z nich približne polovicu získala samospráva ako nenávratný finančný príspevok z európskych fondov. Galante teraz hrozí, že časť peňazí bude musieť vrátiť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies