Spojené štáty varovali svojich občanov pred bezpečnostnými rizikami v Turecku

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 17:37 • 2 min
Spojené štáty varovali svojich občanov pred bezpečnostnými rizikami v Turecku

ISTANBUL - Spojené štáty varovali svojich občanov pred "reálnymi hrozbami", ktoré turistom hrozia v niekoľkých oblastiach Turecka. Cestovné varovanie bolo zverejnené dnes na webovej stránke veľvyslanectva USA v Ankare, informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ide najmä o turistami vyhľadávané mestá Istanbul a Antalya. Americká ambasáda varuje ľudí pred zdržiavaním sa na námestiach a pobrežných zónach, vyzývajúc na "extrémnu obozretnosť". Varovanie prišlo deň po tom, ako obdobné bezpečnostné vyhlásenie učinil aj Izrael.


Turecko zažilo od začiatku roka viacero samovražedných bombových útokov, pri ktorých zomrelo vyše 70 ľudí. K zodpovednosti za ne sa prihlásil tzv. Islamský štát (IS) alebo kurdskí militanti. Vlani v októbri pripravili atentáty v Ankare o život viac než 100 demonštrantov.


Turecko je členom vojenskej koalície pod velením USA, ktorá vedie boj proti IS. Koaličné lietadlá využívajú jeho leteckú základňu Incirlik na nálety v Iraku a Sýrii. Ankara vedie operácie aj proti kurdským povstalcom na juhovýchode krajiny, kde vlani došlo k ukončeniu prímeria.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies