Speváčka Ronie v skladbe 2004 odkazuje na svoje idoly, ktoré ju formovali

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 18:0 • 2 min
Speváčka Ronie v skladbe 2004 odkazuje na svoje idoly, ktoré ju formovali

Preneste sa do éry „dvetisícok“, kedy hudbou žil naozaj každý. Speváčka Ronie aktívne pracuje na albume Roniemoon, ktorý uzrie svetlo sveta už koncom tohoto roka.

slovakia

left justify in out

Ochutnajte prvú skladbu z albumu a zažite atmosféru roku 2004. „Ukáž mi párty, ako v 2004,“ znie refrénom a vďaka tímu producentov z dvatridva pod taktovkou Martina Šrámeka vám títo umelci ukazujú a pripomínajú skutočnú atmosféru začiatkov 21. storočia.

 

„Aj keď si viem aj v dnešnej dobe nájsť skladby, ktoré ma duševne napĺňajú, aj tak som sa stále vracala späť k playlistom z obdobia, kedy som vyrastala a bola v teenage rokoch. Preto som si povedala, prečo neurobiť pre celú moju generáciu flashbackový návrat do minulosti v novom šate? Keď to chýba mne, možno to chýba aj iným. A práve v tomto bode prišiel nápad urobiť album o tom, čo ma formovalo, až do bodu, kde som teraz, hudobne aj osobnostne. A tak sme začali s celým tímom v dvatridva spolupracovať na mojej predstave a zhmotňovať ju do fyzického diela,“  hovorí Ronie.

 

img

 

Samotný singel udáva nový smer, ktorým speváčka otvára dvere do svojej novej éry a a hudobného štýlu.

 

„V skladbe 2004 sa objaví aj veta „Ukáž mi párty ako v 2004.“ Ja som mala v roku 2004 iba 9 rokov. Sedela som pred televíziou a videla som tie úžasné párty z éry 2000‘, ktoré som  chcela veľmi zažiť. Keďže som to nezažila, použili sme túto vetu ako odkaz na to, aby mi tanečník v klipe ukázal niečo, po čom som v živote veľmi túžila. Takže z jednoduchej vety sme urobili pre mňa hlbokú metaforu.“

 

img

 

Videoklipu sa chopil tím Illuminate, ktorý má na svojom konte za posledné roky nespočetne veľa videoklipov na domácej hudobnej scéne. Spomenieme napríklad mená ako Celeste Buckingham, Kali, Ego, Majk Spirit, či vychádzajúca hviezda Yael. Atmosféru tých pravých „dvetisícok“ vo videoklipe okorenili tanečky na čele s hlavnou choreografkou Zuzanou Slukovou, ďalej Kristína Bekeová, Nikola Kvetková a Kristína Nagyová. Hlavnu úlohu si zahral tanečník Marián Murda. Nesmie chýbať ikona 2000‘, ktorá stála na počiatku formovania tanečnej scény na Slovensku – Melánia Kasenčáková.

 

 

„V tomto konkrétnom videokle som veľmi túžila mať niekoho, kto mi evokuje 2000’ a som veľmi rada, že pozvanie prijala Lady Mel, s ktorou som dnes už v priateľskom vzťahu. Je stelesnením toho, čo ma formovalo po hudobnej stránke. Sledovať ju v televízii v Miliónovom tanci bol pre mňa úžasný zážitok a aj jej som vďačná za to, kým a kde som dnes,“ vyznáva sa Ronie.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona