Slovenská republika má rekordné čísla v cestovnom ruchu vďaka rekreačným poukazom

NETKY.SK • 2 Február 2020, 10:47 • 2 min
Slovenská republika má rekordné čísla v cestovnom ruchu vďaka rekreačným poukazom

BRATISLAVA - Rekordné čísla a historický rast.

slovakia

left justify in out

Týmito slovami komentujú odborníci a zahraniční pozorovatelia situáciu v cestovnom ruchu na Slovensku. Potvrdzujú to tiež najnovšie údaje Eurostatu, podľa ktorých sa Slovenská republika stala skokanom v Európskej únii v počte prenocovaní v ubytovacích zariadeniach.

 

Rozkvet turizmu
Slovenský turizmus a domáce ubytovacie zariadenia zažívajú renesanciu aj vďaka rekreačným poukazom, ktoré presadila Slovenská národná strana na čele s predsedom Andrejom Dankom. Posledné dáta zo Štatistického úradu Európskych spoločenstiev sú dôkazom toho, že tento inštitút je efektívnejší, ako sa predpokladalo pri jeho zavedení. „Som hrdý na to, že vďaka SNS sa Slovensko stalo rekordérom v Európskej únii,“ okomentoval úspech šéf národniarov.

Najlepšie výsledky Slovenská republika dosiahla v štatistikách domácich návštevníkov. Počet ich prenocovaní vzrástol podľa Eurostatu až o 15,1 percenta. To predstavuje neuveriteľných 11,1 milióna nocí strávených v ubytovacích zariadeniach na Slovensku. Vďaka tomu sme sa stali absolútnym skokanom spomedzi všetkých štátov Európskej únie. „Je faktom, že rekreačné poukazy do veľkej miery rozbehli rozvoj cestovného ruchu na Slovensku. Takisto som presvedčený, že aj zriadenie Ministerstva cestovného ruchu a športu by zohralo veľmi dôležitú úlohu,“ opísal štatistiky generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Marek Harbuľák.

 

img

 

Jedinečnosť rekreačných poukazov
SNS je preto presvedčená, že v ďalšom volebnom období by bola na mieste diskusia a následné presadenie zamýšľaného rezortu, ktorý by sa centrálne staral o cestovných ruch a turizmus. „Nikto nemôže spochybniť jedinečný dosah rekreačných poukazov na tento segment. Nehovorí to len náš štatistický úrad, ale aj európsky. Slovenská národná strana sa zasadila o rozvoj tohto odvetvia a spravím všetko preto, aby bola podpora cestovného ruchu konzistentná. Mojou iniciatívou bude Ministerstvo cestovného ruchu,“ doplnil predseda SNS Andrej Danko s tým, že na mieste je aj diskusia o vytvorení jednotnej a účinnej propagácie Slovenskej republiky v zahraničí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies