Speváčka M.I.A. hrozí vydavateľstvu zverejnením albumu

NETKY.SK • 9 August 2013, 15:51 • 2 min
Speváčka M.I.A. hrozí vydavateľstvu zverejnením albumu

LONDÝN - Britská speváčka a rapperka srílanského pôvodu M.I.A. pohrozila vydavateľstvu Interscope Records, s ktorým má podpísanú zmluvu, že zverejní zdarma na internete svoj nový album Matangi. Dôvodom speváčkiných vyhrážok je posúvanie dátumu vydania jej štvrtej štúdiovky.

slovakia

left justify in out

Tá mala pôvodne vyjsť ešte koncom roka 2012, no pre problémy s nahrávacou spoločnosťou sa termín vydania posunul až na túto jeseň. Podľa speváčkiných slov bol celý proces nahrávania frustrujúci, a preto sa zatiaľ rozhodla vydať aspoň singel Bring The Noize. Tvrdí, že by mohla album zverejniť a nahrať ďalší, kým bude Interscope pripravený na vydanie.

Tridsaťosemročná M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, sa narodila 17. júla 1975. Svoju hudobnú kariéru odštartovala v roku 2005 debutovým albumom Arular, po ktorom nasledovala štúdiovka Kala (2007). Z druhej menovanej pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. Zatiaľ poslednou nahrávkou speváčky, ktorá sa v roku 2011 ukázala aj na festivale Pohoda v Trenčíne, je album Maya (2010) obsahujúci single Born Free a XXXO. V roku 2009 bola vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A.R. Rahmanom nominovaná na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň. V roku 2010 ju časopis Time zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies