Spartak Trnava má svoje vlastné pivo Spartakovec!

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 07:31 • 2 min
Spartak Trnava má svoje vlastné pivo Spartakovec!

TRNAVA - Spartak Trnava má ako prvý slovenský futbalový klub vlastné pivo a energetický nápoj. Trnavčania oficiálne predstavili novinky so zhodným názvom Spartakovec v pondelok popoludní.

slovakia

left justify in out

Zlatistý mok pochádza z juhočeského pivovaru Bohemia Regent so sídlom v Třeboni. Informuje o tom server účastníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže a momentálne aj 1. predkola Európskej ligy UEFA.

 

"Ide o jeden zo šiestich najstarších pivovarov na svete. Pivo vyrábajú tradičnou českou receptúrou, používajú žatecký chmel a moravský slad, ktoré sú celosvetovo uznávané. Zároveň obsahujevodu z artézskych studní, ktoré sa nachádzajú neďaleko pivovaru," povedal Peter Babička zo spoločnosti Distrib Capital, ktorá pre Spartak zabezpečuje distribúciu piva. Český výrobca charakterizuje pivo ako "stredne prekvasené s jemne horkou chmelovou chuťou, ktorú ocenia najmä znalci pre dennú konzumáciu." Na etikete sa okrem klubového znaku vynímajú aj tváre piatich spartakovcov - Erika Saba, Martina Mikoviča, Dobrivoja Rusova, Jána Vlaska a Mareka Janečku. 

 

"Je to pre mňa česť, že som sa dostal medzi piatich hráčov, ktorí sú na etiketách. Vnímam to ako odmenu za minulú sezónu, pekné gesto od klubu," povedal stredopoliar Erik Sabo. "Spartak má vlastnú televíziu, teraz pivo a energy drink. Tešíme sa z toho aj v kabíne, predpokladám, že podobné novinky budú pribúdať," pridal sa Martin Mikovič. 

 

Priamo na zápasoch Spartaka sa bude čapovať len desiatka, tak dovoľuje reglement Fortuna ligy. Fľašková jedenástka bude v predaji už od stredy v oficiálnom fanshope na Dolnopotočnej ulici, neskôr aj v menších obchodoch s potravinami v rámci Trnavy a okolitých obciach. Okrem piva má klub už aj vlastný energetický nápoj. Vyrába sa v Rakúsku, má podobnú farbu a chuť ako jednotka na trhu v tomto segmente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies