Španielsko stiahlo daňové obvinenia proti Lionelovi Messimu, nie však proti jeho otcovi

NETKY.SK • 6 Október 2015, 16:45 • 2 min
Španielsko stiahlo daňové obvinenia proti Lionelovi Messimu, nie však proti jeho otcovi

BARCELONA - Prokurátori v Španielsku stiahli daňové obvinenia vznesené voči hviezde Barcelony Lionelovi Messimu, avšak pokračujú v stíhaní jeho otca.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný Lionel a jeho otec Jorge Messi boli obvinení z daňových podvodov, keď španielskym úradom neodviedli vyše štyroch miliónov eur. Obvinenia voči Lionelovi boli stiahnuté, ale stíhanie jeho otca Jorgeho pokračuje. V prípade dokázania viny mu hrozí 18 mesiacov väzenia a pokuta 2 milióny eur.

Prokurátori tvrdia, že Jorge sa v rokoch 2007 až 2009 vyhýbal plateniu daní z príjmov svojho syna pomocou offshore spoločností v Belize a Uruguaji. Messiho právnici argumentovali, že hráč "nikdy nevenoval ani minútu svojho života čítaním, študovaním alebo analyzovaním zmlúv," píše denník El Pais. Malo ísť o príjmy z reklamy, vrátane zmlúv s Banco Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-Cola, Procter & Gamble a Kuwait Food Company.

Vrchný súd v Barcelone v júni rozhodol, že Messi by nemal mať zaručenú beztrestnosť za to, že nevedel čo sa deje s jeho peniazmi, ktoré z časti spravoval jeho otec. Avšak futbalista, ktorý je považovaný ze jedného z najlepších na svete, už ďalej nebude čeliť žiadnym obvineniam.

Lionel Messi a jeho otec v auguste 2013 dobrovoľne uhradili "opravnú platbu" vo výške päť miliónov eur, čo sa rovná nezaplateným daniam aj s úrokmi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies