Španielsko odvolalo pátranie po migrantoch, ktorí stroskotali blízko pobrežia

NETKY.SK • 6 Február 2018, 06:45 • 2 min
Španielsko odvolalo pátranie po migrantoch, ktorí stroskotali blízko pobrežia

MADRID - Španielske úrady odvolali v pondelok pátranie po preživších zo stroskotaného člna so 47 migrantmi, ktorý sa v sobotu prevrátil len niekoľko kilometrov od pobrežia španielskej exklávy Melilla, ležiacej na marockom území.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. Záchranári od soboty vyzdvihli z vôd Stredozemného mora telá 21 migrantov, ktorí podľa španielskej mimovládnej organizácie Caminando Fronteras pochádzali z Mali, Guiney a Pobrežia Slonoviny. Ďalších 26 osôb zostáva aj naďalej nezvestných.

 

Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu sa po mori do Španielska dostalo od začiatku roka 1279 migrantov. Za vlaňajší rok však cez Stredozemné more smerovalo do Španielska podľa údajov Frontexu 22.900 migrantov, čo bol v medziročnom porovnaní viac ako dvojnásobný nárast. Pre viac ako 200 utečencov sa však toto cestovanie skončilo úmrtím.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies