Španielska polícia bola na stope Puigdemontovi, akcia sa skončila fiaskom!

NETKY.SK • 23 Február 2018, 11:31 • 2 min
Španielska polícia bola na stope Puigdemontovi, akcia sa skončila fiaskom!

MADRID – Španielska polícia dostala tip, že sa na predmestí Madridu nachádza bývalý premiér Carles Puigdemont, na ktorého je v krajine vydaný zatykač. Po príchode polície sa však zistilo, že ide o herca, ktorý sa za expremiéra vydával kvôli natáčaniu scény do zábavného programu.

slovakia

left justify in out

Okamžite ako dostala španielska polícia tip, že sa v Madride objavil bývalý premiér Katalánska Carles Puigdemont, poslala na miesto policajnú hliadku, aby ho zadržala. Policajná akcia však dopadla fiaskom. Ukázalo sa, že namiesto politika, ktorý uteká pred spravodlivosťou, dopadli policajti komika, prezlečeného za expremiéra, ktorý tam natáčal scény do televíznej relácie.

 

„Videl som, ako prichádza šesť policajtov,“ uviedol herec Joaquín Reyes  pre rozhlasovú stanicu Cadena SER. Podľa neho policajti neprejavovali nadšenie, že si idú pre muža, ktorý zorganizoval protiústavné referendum o samostnanosti Katalánska a je v Španielsku obvinený zo vzbury.

 

Puigdemont utiekol pre súdom do Belgicka ešte v októbri minulého roka. Ako zhodnotil herec, policajti údajne zobrali celú situáciu s humorom a po preverení jeho totožnosti odišli. Počas decembrových predčasných volieb, ktoré sa konali v Katalánsku sa k moci opätovne dostali separatisti. Tí získali 70 parlamentných kresiel z celkového počtu 135. Aj napriek podpore miestnych obyvateľov Madrid vyhlásil, že pokiaľ si v regióne nezvolia nového predsedu vlády, nevzdá sa správy nad katalánskymi úradmi.

 

Momentálne sa špekuluje o tom, kto sa ujme funkcie premiéra v tomto najbohatšom regióne Španielska. Predseda katalánskeho parlamentu Roger Torrent opätovne navrhol za nového premiéra práve Carles Puigdemonta, ktorý je na úteku. Tento návrh sa však v parlamente nestretol s podporou. Dve hlavné separatistické strany sa doposiaľ nedohodli na náhradníkovi za bývalého premiéra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies