SP: Fluryová víťazkou super-G! Počasie v St. Moritzi opäť úradovalo

NETKY.SK • 9 December 2017, 12:47 • 2 min
SP: Fluryová víťazkou super-G! Počasie v St. Moritzi opäť úradovalo

ST. MORITZ - Švajčiarska lyžiarka Jasmine Fluryová sa stal víťazkou sobotňajšieho super-G na podujatí Svetového pohára v St. Moritzi.

slovakia

left justify in out

Triumfovala o desatinu sekundy pred ďalšou domácou reprezentantkou Michelle Gisinovou, tretia skončila Tina Weiratherová z Lichtenštajnska (+0,16 s). Slovenka Barbara Kantorová bola na štarte s číslom 47.

 

Súťaž narušila nepriazeň počasia, organizátori preto skrátili trať. V hornej časti kopca robili pretekárkam nepríjemnosti hmla a silný vietor, super-G opakovane prerušovali. Nepríjemný pád mala Švajčiarka Lara Gutová, ktorá zahranila pravou lyžou do snehu a stratila stabilitu. Po náraze do ochrannej siete sa však po niekoľkých sekundách postavila na nohy a po bočnej strane trate prišla za aplauzu divákov do cieľa.

 

Organizátori bojovali proti nepriazni počasia už aj v piatok, z týchto dôvodov najprv vymenili poradie súťaží v kombinácii. Po slalome presunuli štart super-G z 13.00 na 14.00 h a potom zrušili celé preteky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies