Sopka na Bali je opäť činná

NETKY.SK • 22 November 2017, 11:57 • 2 min
Sopka na Bali je opäť činná

BRATISLAVA - Sopka Mount Agung na Bali začala v utorok chrliť sivý sopečný dym a popol, ktorý je viditeľný 700 metrov nad vrcholom sopky.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí preto odporúča Slovákom na Bali, aby sledovali aktuálny vývoj situácie prostredníctvom miestnych médií a úradov a riadili sa ich pokynmi. Naďalej platí zákaz pohybu v uzavretom okruhu šesť až 7,5 km od kráteru sopky. „Podľa miestnych úradov sú hlavné turistické rezorty na Bali mimo bezprostredného ohrozenia. Zatiaľ však nie je možné úplne vylúčiť prípadné obmedzenia v leteckej preprave na Bali alebo z Bali, ktoré závisia od poveternostných podmienok,“ píše sa ďalej na stránke ministerstva s tým, že prípadné zmeny v cestovných plánoch odporúčajú konzultovať s cestovnou agentúrou, leteckým prepravcom, či operátorom.

Úroveň výstrahy v súvislosti s aktivitou sopky zostáva nezmenená na treťom stupni. Hlásené nie sú zatiaľ ani obmedzenia v leteckej a pozemnej doprave. Zvýšenú sopečnú aktivitu Mount Agung monitorujú od polovice septembra, od 29. októbra úroveň výstrahy znížili na tretí stupeň.

V prípade núdze občania SR môžu kontaktovať núdzovú linku veľvyslanectva v Jakarte. MZV zároveň vyzýva slovenských občanov, aby v prípade cestovania do uvedených oblastí využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke ministerstva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies