Somálsky raper K'naan podporil svojich krajanov v boji s hladomorom

NETKY.SK • 22 August 2011, 12:34 • 2 min
Somálsky raper K'naan podporil svojich krajanov v boji s hladomorom

Somálsky raper K'naan podporil svojich krajanov v boji s hladomorom

slovakia

left justify in out

img

Raper K'naan, pôvodom zo Somálska a žijúci v Kanade, uskutočnil  včera  návštevu svojej vlasti, aby podporil svojich krajanov v boji so zničujúcim hladomorom.
      Spevák, ktorý sa stal známym najmä hitom Waving Flag, pricestoval včera  do Mogadiša prvýkrát odvtedy, ako chudobnú africkú krajinu opustil počas vojny ako dieťa.
      OSN odhaduje, že vyše 3,2 milióny obyvateľov Somálska potrebuje potravinovú pomoc. Spojené štáty tvrdia, že na hlad už tento rok zomrelo 29.000 somálskych detí nie starších ako päť rokov.
      K'naana po príchode do nemocnice v Mogadiše obkolesili desiatky detí, ktoré si so spevákom chceli podať ruku. Najznámejšia pieseň rapera, ktorý je pre mnohé somálske deti vzorom, bola často počuť počas minuloročných Majstrovstiev sveta v JAR, keď sa stala titulnou piesňou jedného z hlavných sponzorov podujatia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies