Sobotňajšia výluka na železnici v ČR spôsobí meškania vlakov i v SR

NETKY.SK • 15 August 2014, 13:15 • 2 min
Sobotňajšia výluka na železnici v ČR spôsobí meškania vlakov i v SR

PRAHA - Cestujúcich na hlavnej železničnej trati medzi Českom a Moravou čaká v sobotu 16. augusta najväčšia výluka na trati v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Železnice totiž výrazne obmedzia prevádzku medzi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou. Dopravcovia upozorňujú na možné oneskorenia prakticky všetkých vlakov na trati, časť dokonca zrušia a nahradia autobusmi. Informoval o tom dnes na svojej internetovej stránke český denník Mladá fronta Dnes.
     

Dôvodom je plánovaná výluka súvisiaca s prestavbou stanice v Ústí nad Orlicí. Na jeden deň tak bude obmedzená premávka na jednom z najvyťaženejších úsekov českej železnice len na jednu koľaj, navyše s vypnutým zabezpečovacím zariadením. Výrazne sa tak zníži počet vlakov, ktoré budú smieť po nej prejsť.
     

České dráhy preto radia cestujúcim, aby pri plánovaní ciest počítali s väčšou časovou rezervou. "Prijali sme rozsiahle opatrenia, ktoré majú za ciel minimalizovať vplyv výluky na našich cestujúcich, zachovať maximum prestupných väzieb a zároveň minimalizovať prenášanie meškania na iné miesta republiky," povedal hovorca železníc Petr Štáhlavský. Železnice odhadujú, že vlaky môžu nabrať až 45-minútové meškanie.
     

Podľa "výlukového" cestovného poriadku úplne zmiznú z trate osobné vlaky medzi Českou Třebovou a Ústím nad Orlicí, nahradia ich autobusy. Nepôjde ani zhruba 30 rýchlikov, hlavne medzi Prahou a Moravou. Kapacitu rýchlikov nahradia vlaky EC/IC, ktoré medzi Prahou a Českou Třebovou budú výnimočne zastavovať aj v Ústí nad Orlicí, Chocni a Přelouči. Bez obmedzenia pôjde Pendolino, ale vlaky EC/IC, vrátane tých, ktoré jazdia aj na Slovensko, budú mať zrejme meškanie.
     

Súkromní dopravcovia Leo Express a RegioJet sa dohodli na spojení svojich vlakov, vďaka tomu nemusia zrušiť jediný spoj. Leo Express však z tohto dôvodu pôjde z Prahy o 22 minút skôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies