Sobotka sa bude opäť uchádzať o vedenie sociálnych demokratov

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 11:35 • 2 min
Sobotka sa bude opäť uchádzať o vedenie sociálnych demokratov

PRAHA - Český premiér Bohuslav Sobotka sa mieni opäť uchádzať o post lídra sociálnych demokratov, a to aj v prípade, keby jeho strana neuspela v jesenných krajských a senátnych voľbách. Oznámil to dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Voľby predsedu Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) sa budú konať na volebnom zjazde na jar budúceho roku. Ešte predtým, 7.-8. októbra, však stranu čakajú voľby do krajských zastupiteľstiev a voľby senátorov v tretine obvodov.

 

Sobotka svojím pondelňajším vyjadrením vyvrátil špekulácie, že by v prípade neúspechu v októbrových voľbách už kreslo predsedu strany neobhajoval.

 

"Chcem viesť ČSSD aj do volieb do Poslaneckej snemovne v roku 2017. Budem teda na jarnom zjazde ČSSD kandidovať na jej predsedu," povedal Sobotka pre denník Právo.

 

Premiér v tejto súvislosti označil nadchádzajúce krajské a senátne voľby za veľmi dôležité a zdôraznil, že sa bude usilovať o čo najlepšie výsledky. Kľúčové však podľa neho budú až voľby do Poslaneckej snemovne, dolnej komory parlamentu ČR, ktoré rozhodnú o zložení budúcej vlády.

 

Podporu Sobotkovej opätovnej kandidatúre vyjadrila podpredsedníčka ČSSD a ministerka práce Michaela Marksová. "Neviem si vôbec predstaviť, že by ČSSD v tejto chvíli našla lepšieho predsedu," uviedla Marksová.

 

Sociálni demokrati síce zvíťazili v posledných parlamentných voľbách v roku 2013. V prieskumoch verejnej mienky sa ale dlhodobo umiestňujú až na druhom mieste za svojím koaličným partnerom, hnutím ANO Andreja Babiša.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies