SNS: Európska únia potrebuje zásadnejšie zmeny

NETKY.SK • 4 Február 2016, 11:59 • 2 min
SNS: Európska únia potrebuje zásadnejšie zmeny

BRATISLAVA - Európska únia potrebuje podľa mimoparlamentnej Slovenskej národnej strany (SNS) zásadnejšie zmeny.

slovakia

left justify in out

"Divadlom, ktoré dnes predvádza tandem Donald Tusk - David Cameron, sa Brusel len pokúša dočasne zastrieť skutočné problémy fungovania vnútorných mechanizmov EÚ," zhodnotil prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška návrh predsedu Európskej rady Donalda Tuska, ktorým reagoval na požiadavky britského premiéra Davida Camerona o úprave vzťahov medzi úniou a Britániou.

 

Podľa Pašku bude zaujímavé sledovať, či tých niekoľko kozmetických zmien predstavených Tuskom uspokojí britskú verejnosť.

 

Zamyslel sa tiež nad tým, či v súvislosti s prebiehajúcimi rokovaniami o zmenách mechanizmov fungovania EÚ by bol Brusel ochotný takto meniť pravidlá aj podľa slovenských požiadaviek, alebo koná iba v prípade uspokojenia žiadostí veľkých krajín, ako sú Nemecko alebo Veľká Británia.

 

Predseda Európskej rady v utorok (2. 2.) odpovedal v oficiálnom dokumente na reformné požiadavky Camerona. Svoj návrh, ktorým sa chce vyhnúť "Brexitu", čiže odchodu Británie z EÚ, rozdelil do štyroch kapitol. Euroskeptickí britskí politici, vrátane členov premiérovej Konzervatívnej strany, privítali odpoveď viac ako vlažne. Podľa nich získal Cameron menšiu podporu z Bruselu, ako pôvodne požadoval, pričom na presadenie ráznejších zmien vo fungovaní EÚ by Británia potrebovala značnú podporu iných členských krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies