Snowden zrušil požiadavku o azyl v Rusku

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 10:52 • 2 min
Snowden zrušil požiadavku o azyl v Rusku

MOSKVA - Bývalý spolupracovník amerických spravodajských služieb Edward Snowden zrušil svoju žiadosť o politický azyl v Rusku po tom, ako mu Moskva dala podmienku, že v prípade udelenia azylu bude musieť prestať so zverejňovaním utajovaných informácií o USA, uviedol v utorok hovorca Kremľa.

slovakia

left justify in out

"Vzdal sa svojho úmyslu a požiadavky na možnosť zotrvania v Rusku," povedal novinárom hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov. Snowden požiadal Rusko o azyl v nedeľu a v pondelok mu Putin oznámil, že je v Rusku vítaný, ak prestane s poškodzovaním amerických záujmov.

Snowden, ktorý sa snaží vyhnúť stíhaniu za prezradenie rozsiahlych špionážnych programov, požiadal podľa organizácie WikiLeaks o azyl 21 krajín vrátane viacerých členských štátov Európskej únie. Tridsaťročný Američan už dávnejšie požiadal o azyl Ekvádor a Island. Právnička organizácie Sarah Harrisonová v jeho mene podala ďalších 19 žiadostí adresovaných Bolívii, Brazílii, Číne, Fínsku, Francúzsku, Holandsku, Indii, Írsku, Kube, Nemecku, Nikarague, Nórsku, Poľsku, Rakúsku, Rusku, Španielsku, Švajčiarsku, Taliansku a Venezuele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies